![]() |
Post Travmatik Durum |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Post Travmatik Durum2 gün önce akrabamı kaybettim kalp krizinden ve nasıl olduğunu gördüm sonra ben karanlıklardan korktum ve korkuyorum da ![]() ![]() ![]() Psk ![]() Selam iyi aksamlar, efendim 21 yasındayım üniv öğrencisiyim ![]() ![]() ![]() ![]() Merhaba, Bu yaşadığınız post travmatik bir durumdur ![]() ![]() ![]() ![]() Ben hayattan ne yapsam da hiç zevk alamıyorum lütfen bana yardımcı ![]() Merhaba, hayattan zevk alamama depresif duygu-durumun tanı kriterlerinden ilkidir fakat sadece bu belirti ile bir şey söylemek çok zor ![]() ![]() Merhaba ,kaliteli bir uykum yok tadım huzurum yok ve çok mutsuzum aslında çok kötüyüm ama kendi kendime depresyonumu aşmaya çalışıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Merhaba, depresyon kendi kendini besleyen ve içinde kısırdöngülerin olduğu bir rahatsızlıktır ![]() ![]() ![]() Merhaba ben 15 yaşında bir kızım ve ilkokulda sınıf arkadaşlarım alay etmeleri beni aşağılamaları yüzünden psikoloğa gittim bir süre sonra gerek kaldı die bıraktık bu aşağılamalar dış görünüşüm yüzündendi boyumun kısalığı gözlük takmam gibi basit şeyler ileriki yıllarda da yaşıtlarıma göre ufak olmam herkesin dalga konusu oldu liseye gidiyorum hala böle eleştirilere maruz kalabiliyorum bu eleştirilerden olsa gerek kendime hiç güvenim yok hem de hiç suratım asık hayattan vazgeçmiş gibiyim güzellik çirkinlik deil sorun sadece ben bildim bileli insanların eleştirmesi yeni biriyle tanışırken utanıyorum inanın yaşım küçük gibi davranıyorum sanki sizce bende ki sorun ne? Merhaba, Bu durum yaşanan sosyal olaylara bağlı olarak gelişen bir benlik algısı düşüklüğü ve buna bağlı depresif duygu durum olabilir ![]() ![]() ![]() Merhaba ben sekiz senedir panikatak tedavisi görüyorum dört senedir buna depresyonda eklendi tam bir tedavi için psikoterapide gereklimidir sekiz yıldır ilaç kullanıyorum ![]() ![]() Merhaba, daha önce panik atak başlığı altında anlatmıştık fakat şimdi tekrar söylemek gerekirse ![]() ![]() ![]() ![]() Merhaba, abim çok takıntılı acaba tedavisi var mı? Merhaba, takıntı dediğimiz psikopatolojik durum Obsesif Kompulsif Bozukluktur ![]() ![]() 3 yıldır panik atak tedavisi görüyordum bundan 20 gün önce hormon testlerinde nodulsuz ıç guatr çıktı aşırı sınırlıyım dr söylemesine göre guatr depresyona bile sebep olabiliyormuş sızın görüşünüz nedir bu konuda ![]() Merhaba, guatr'ın depresyon, kaygı bozukluğu gibi psikolojik rahatsızlıklar yaratabileceği doğrudur ![]() ![]() Ben 1 aydır ölmekten korkuyorum akşamları oluyor özellikle uyuyamıyorum sabaha çıkamayacakmışım gibi geliyor panik atak mı yaşıyorum ne yapmam gerekiyor? Yaşadığınız durum anladığım kadarı ile bir anksiyete bozukluğu, bunun panik bozukluğa veya başka durumlara çevirme olasılığı vardır ![]() ![]() Kaynak: Ekolay |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|