![]() |
Beyaz Dutun Faydaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beyaz Dutun FaydalarıDutun faydaları nedir Beyaz dutun faydası dut kürleri egzama için ![]() Dut, dalından veya toplanır toplanmaz tüketilmelidir ![]() ![]() ![]() ![]() Dutun kurutulmuşu kış aylarında misafirlere ikram edilir ve uzun kış gecelerinin sohbet-lerinde ağzı tatlandırır, hem tatlı ihtiyacımızı karşılar, hem de o dönemlerde farkında olmadan koruyucu ve önleyici olarak doğal antibiyotik özelliğinden faydalanmış olunurdu ![]() ![]() Kapanmayan yara için Anadolu’da beyaz dut ve yapraklarının bazı iltihaplı hastalıklara karşı kullanıldığı Osmanlı’dan beri bilinmektedir ![]() ![]() ![]() Eğer kanda iltihap bulunmuşsa yan sütundaki beyaz dut kurusu kürü, mükemmel bir destekleyicidir ![]() Kanda yüksek olan CRP (Chemical Reactive Protein) değerinin düşürülmesinde iyi bir yardımcıdır ![]() Beyaz dutun içerdiği bazı önemli etkin maddeler thiamin quercetin valerik asit potasyum rutin pelar gonidin riboflavin petunidin morusink vanon isoquercetin sanggenon niacin p-cresol DİKKAT Şeker hastalarının kan şekerini yükselteceğinden beyaz dut kurusu kürünü uygulamamaları gerekir ![]() ![]() Dut kurusuyla gelen mucize Ellerinde egzaması olan ve 20-25 yıldır uygulamadığı tedavi kalmamış onlarca insan tanıdım ![]() ![]() ![]() Onlara beyaz dut kurusu kürünü önerdim ![]() ![]() Ulusal televizyon kanallarında ilk defa açıkladığımda, programı izleyen onlarca hanımdan birkaç hafta sonra telefon, e-mail ve faks aldım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DUT KÜRLERİ KÜR - 1: Egzamaya karşı birebir Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içine bir avuç dolusu beyaz dut kurusu atın ve altı dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin ![]() ![]() ![]() ![]() Haftada üç kez bu uygulama tekrar edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer egzamanız ayaklarınızda veya el bileklerinizdeyse, kaşık veya kepçe yardımıyla egzamalı bölgenin üzerine 10 dakika boyunca sık sık dökün ![]() KÜR – 2: Kandaki iltihaba karşı Kandaki CRP (Chemical Reaktif Protein) yüksekse düşürülmesinde mükemmel bir destekleyicidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|