![]() |
Huş Ağacı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Huş AğacıProf ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çayı: Huş yaprağından iki kahve kaşığı demliğe konur ve üzerine 300-400ml kaynar su ilave edildikten sonra 5-10dk demlenmeye bıraktıktan sonra süzülerek içilir ![]() Çay Harmanları; Huş özsuyu: Gövdeden elde edilen özsuyun bozulmaması için 8-10 karanfil ve 1-2gr tarçın ilave edilir ve buzdolabına konur ![]() ![]() Huş ekstresi: Huş yaprakları etanol ve su karışımı ile ekstraksiyonu yapılır ![]() ![]() ![]() Yan tesirleri: Bilinen bir yan tesiri yoktur ![]() BİTKİLER – HUŞ AĞACI (KARA HUŞ AĞACI) (Salkım huşu, düzük) ETKİLERİ * Bağırsak kurdu düşürücü * Büzücü * İdrar söktürücü * Yaprak çayım idrar yolları problemleri ve bağırsak solucanlarını atmak için kullanın ![]() * İç kabuktan hazırlanmış bir çay iyi bir ağız yıkama suyudur ve dahili olarak alındığında ishal, romatizma ve çıbanlar için iyidir ![]() ![]() Hazırlanışı ve Kullanma Şekli * Kaynatma olarak, 1 çay kaşığı iç kabuk veya yaprağı 1 bardak suya koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu Bir Alıntıdır |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|