Huş Ağacı

Eski 07-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Huş Ağacı



ProfDrOlafadamın, Walter-Straub enstitüsünde yaptığı araştırmalar sonunda özellikle etin içerdiği yüksek orandaki proteinin arachidon asidi artırdığını tespit etmiştir Bunun da eklem kıkırdaklarının tahriş olmasına neden olduğunu tespit etmiştir Normalde eklem sıvısının PH değeri 74?dür, şayet aşırı miktarda et yenirse PH=62?ye kadar düşer yani asitleşir Böyle bir ortamda eklem kıkırdakları bozulur ve bu da zamanla eklemlerin bozulmasına ve de artroza (eklem yapısının bozul-ması) dönüşür ProfDrOadam ve ekibi yaptı araştırmalar neticesind3e kişinin haftada en fazla bir defa et ve et mamulleri yemeleri, fazlasının çeşitli rahatsızlığa neden olabileceğini ispatlamıştır (GM99841) Hatırlanacak olursa Peygamber Efendimiz (sav) ?her gün et yemeyiniz? buyurmuşlardır İşte eklem kıkırdaklarında arachidon asidin çoğalması ile buralarda asitleşme oluşur ve bu asit kıkırdakları tahriş eder (yıpratır) bu noktada Huş?un birleşimindeki saponinler arachidon asidi sünger gibi emerek zararsız hale getirir
Çayı: Huş yaprağından iki kahve kaşığı demliğe konur ve üzerine 300-400ml kaynar su ilave edildikten sonra 5-10dk demlenmeye bıraktıktan sonra süzülerek içilir
Çay Harmanları;

Huş özsuyu:
Gövdeden elde edilen özsuyun bozulmaması için 8-10 karanfil ve 1-2gr tarçın ilave edilir ve buzdolabına konur Günde 3 defa bu özsudan birer yemek kaşığı 23-hafta süreyle alınır
Huş ekstresi:
Huş yaprakları etanol ve su karışımı ile ekstraksiyonu yapılır Elde edilen ekstreden günde 3-5defa, 15-20damla, 4-8hafta süreyle alınır Yukarıdaki çay harmanlarından da ayır ayrı ekstresi yapıldıktan sonra karıştırılarak iksiri yapılır ve ekstresi gibi kullanılır
Yan tesirleri:
Bilinen bir yan tesiri yoktur

BİTKİLER – HUŞ AĞACI (KARA HUŞ AĞACI)
(Salkım huşu, düzük)

ETKİLERİ
* Bağırsak kurdu düşürücü
* Büzücü
* İdrar söktürücü
* Yaprak çayım idrar yolları problemleri ve bağırsak solucanlarını atmak için kullanın
* İç kabuktan hazırlanmış bir çay iyi bir ağız yıkama suyudur ve dahili olarak alındığında ishal, romatizma ve çıbanlar için iyidir İç kabuk ve sürgünlerden bahar keklik üzümü yağma benzer bir yağ elde edilir
Hazırlanışı ve Kullanma Şekli

* Kaynatma olarak, 1 çay kaşığı iç kabuk veya yaprağı 1 bardak suya koyun Günde 1 ila 2 bardak için Tentür olarak, 1/2 ila 1/2 çay kaşığı kullanın

Bu Bir Alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.