![]() |
Vücudun Koruyucu Kalkanı: Zerdaçal |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vücudun Koruyucu Kalkanı: ZerdaçalVücudun Koruyucu Kalkanı: Zerdaçal vücut bakımıi cilt bakkı, faydalı bitkiler, zerdaçal nedir, zerdaçal ne işe yarar Bazı gıdalar vardır bizi doyurmaktan öte çok yönlü sağlık faydaları ile adeta tedavi edicidir ![]() ![]() ![]() Hafif acımsı, baharatlı rayasıyla kullanımı kolay baharatlardan biridir ![]() ![]() ![]() ![]() Son yıllarda tüm dünyada hızla artan kalp-damar hastalıkları, şeker, obezite, kanser ve daha pek çok hastalığın ortak suçlularından biri iltihaplanmadır ![]() ![]() ![]() Zencefil ailesinden gelen zerdeçalın en önemli etki alanı eklem iltihaplanmasını hafifletmesi ve arteriti tedavi gücüdür ![]() ![]() ![]() ![]() Çağımızın vebası kansere karşı kötü hücrelerin gelişimini ve yayılmasını önleyebilmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Güçlü bir antioksidan olduğu için damar sağlığını koruyarak, kalp hastalıklarının önlenmesinde etkili olan zerdeçal kolesterol düşürülmesinde de rol oynar ![]() ![]() ![]() ![]() Vücudu yaşlandıran zararlı maddelere karşı koruyuculuğuyla da dikkat çeken zerdeçal aynı zamanda karaciğer dostudur ![]() ![]() Serbest radikaller vücutta başı boş dolaşarak hücrelere zarar verir ![]() ![]() ![]() NASIL TÜKETEBİLİRİZ: Toz olarak her yemeğe hatta salatalara da yakışır ![]() ![]() Haşlanmış yumurta veya omletlere serpilir ![]() Esmer pirinç pilavına kuru üzüm, dolmalık fıstık ve zerdeçal ekleyerek iç dolma gibi hazırlanabilir ![]() Karnabahar, lahana, soğan, pırasa, taze fasulye, , kırmızı biber, kereviz brokoli gibi sebze yemeklerinde ya da haşlanmış sebzelerde sos olarak kullanılabilir ![]() ![]() Örnek tarif: Karnabaharı çiçeklerinde ayırın 5 dakika haşlayın, zerdeçal serpip, 5-6 yemek kaşığı sebze veya tavuk suyu döküp 5 dakika daha kaynatın ![]() ![]() Hint esintileri tarifi: Ekşi elma, karnabahar, soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile sotelenir, zerdeçal serpilip ızgaraların yanında yenir ![]() Mercimeğe çok yakışan zerdeçal, et yemeklerinde karabiber ile, tavuk yemeklerinde bol soğan ve ekstra köriyle çok daha leziz olmaktadır ![]() Her çorbaya rahatlıkla katılabilir ![]() Artık sofralarda tuzluk biberlik yerine Baharat mix var: Sindirim dostu Baharat mix: Zerdeçal, pul biber, kimyon, kekik, kişniş, kara biberi eşit oranda karıştırarak yemeklerinize yeni tatlar katın ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|