![]() |
Merenkli Ayva |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Merenkli AyvaMalzemeler: 2 adet orta boy ayva 6 yemek kaşığı toz şeker 2 parça kabuk tarçın (tırnak büyüklüğü) 4-5 adet karanfil 4 adet yumurta akı 1 yemek kaşığı pudra şekeri Pişirme Süresi: 30 dakika 2 Kişilik Hazırlanışı: Ayvaları yıkayıp boylamasına ortadan ikiye bölünüz ![]() ![]() ![]() ![]() Ayvaları dibine fırın kağıdı yayılmış fırın kabına kabuklu kısımları alta gelecek şekilde yan yana diziniz ![]() ![]() ![]() Fırın kabı üzerini folyo kağıdı ile kapatınız ve önceden 200˚C kızdırılmış fırına sürünüz ![]() Yaklaşık 25-30 dakika sonra ayvalar su saldığında ve de kolayca bıçak saplanıncaya kadar piştiğinde kabı fırından alınız ![]() ![]() Ayvalar pişerken yumurta aklarını pudra şekeri ile beyazlaşıp katılaşıncaya kadar iyice çırpınız ve ayvalar fırından çıkar çıkmaz çırpılmış akları ayvaların üzerine taksim ediniz ![]() ![]() Yumurta akları hafif kızarınca kabı fırından alınız ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|