İstim Kebabi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İstim Kebabi Tarifi3 adet tavuk göğsü kıyması 4 yemek kaşığı galeta unu 1 yumurta 6 adet uzun kemer patlıcan 6 adet iri domates 6 adet sivri biber 2 su bardağı sıvıyağ tuz Yapılışı Patlıcanları alaca soyun Uzunlamasına 4 adet kesin ve tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin Tavuk kıymasını, galeta ununu, tuzu ve 1 yumurtayı iyice yoğurun 24 eşit parçaya bölün Mevcut yağdan 2 yemek kaşığı tavaya koyup köfteleri iki taraflı kızartın![]() Patlıcanları sudan çıkarın iyice sıkın ve her dilimin arasına birer köfte koyup sarın Üzerine malzemelerin kaymaması için bir kürdan batırın![]() Her domatesi kabuklu olarak ortadan ikiye ve tekrar ikiye kesip yarım ay şeklinde patlıcanların üzerindeki kürdana batırın biberleri de dörde bölüp domateslerin üzerine koyun![]() Tepsideki malzemenin üzerine biraz tuz serpin Daha önceden 180 derece ısıtılmış fırında domatesler kızarana kadar pişirin Sıcak servis yapın 3 adet tavuk göğsü kıyması 4 yemek kaşığı galeta unu 1 yumurta 6 adet uzun kemer patlıcan 6 adet iri domates 6 adet sivri biber 2 su bardağı sıvıyağ tuz Yapılışı Patlıcanları alaca soyun Uzunlamasına 4 adet kesin ve tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin Tavuk kıymasını, galeta ununu, tuzu ve 1 yumurtayı iyice yoğurun 24 eşit parçaya bölün Mevcut yağdan 2 yemek kaşığı tavaya koyup köfteleri iki taraflı kızartın![]() Patlıcanları sudan çıkarın iyice sıkın ve her dilimin arasına birer köfte koyup sarın Üzerine malzemelerin kaymaması için bir kürdan batırın![]() Her domatesi kabuklu olarak ortadan ikiye ve tekrar ikiye kesip yarım ay şeklinde patlıcanların üzerindeki kürdana batırın biberleri de dörde bölüp domateslerin üzerine koyun![]() Tepsideki malzemenin üzerine biraz tuz serpin Daha önceden 180 derece ısıtılmış fırında domatesler kızarana kadar pişirin Sıcak servis yapın 3 adet tavuk göğsü kıyması 4 yemek kaşığı galeta unu 1 yumurta 6 adet uzun kemer patlıcan 6 adet iri domates 6 adet sivri biber 2 su bardağı sıvıyağ tuz Yapılışı Patlıcanları alaca soyun Uzunlamasına 4 adet kesin ve tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin Tavuk kıymasını, galeta ununu, tuzu ve 1 yumurtayı iyice yoğurun 24 eşit parçaya bölün Mevcut yağdan 2 yemek kaşığı tavaya koyup köfteleri iki taraflı kızartın![]() Patlıcanları sudan çıkarın iyice sıkın ve her dilimin arasına birer köfte koyup sarın Üzerine malzemelerin kaymaması için bir kürdan batırın![]() Her domatesi kabuklu olarak ortadan ikiye ve tekrar ikiye kesip yarım ay şeklinde patlıcanların üzerindeki kürdana batırın biberleri de dörde bölüp domateslerin üzerine koyun![]() Tepsideki malzemenin üzerine biraz tuz serpin Daha önceden 180 derece ısıtılmış fırında domatesler kızarana kadar pişirin Sıcak servis yapın![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|