![]() |
Kıymalı Tandır Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı Tandır Böreği Tarifi[/b] Malzemeler • Un 5 1/2 su bardağı 600 gram • Tuz 1 3/4 yemek kaşığı 21 gram • Kuru maya 3/4 yemek kaşığı 5 ![]() • Şeker 1 tatlı kaşığı 4 gram • Su (ılık) 1 1/2 su bardağı 300 gram • Maydanoz 1 demet 60 gram • Soğan 2 orta boy 120 gram • Sıvı yağ 2/3 su bardağı 130 gram • Kıyma 1 1/2 su bardağı 250 gram • Kara Biber 1 tatlı kaşığı 2 gram • Yumurta 1 adet 50 gram • Yoğurt 1/4 su bardağı 55 gram Tarif Unu geniş bir kaba ele, 1 su bardağını ayır, kalan una 1 1/4 yemek kaşığı tuz kat, karıştır, ortasını aç ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|