İncikli Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İncikli Pilav![]() 2 su bardağı baldo pirinç 500 gr kuzu ya da koyun incik 3 su bardağı su 2 patates 1 patlıcan 2 sivri biber 3 domates 1 yemek kaşığı kuş üzümü 1 yemek kaşığı çam fıstığı 2 yemek kaşığı badem 2 yemek kaşığı Antep fıstığı 1 yemek kaşığı domates salçası Tuz 1 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tarçın 1 çay bardağı zeytinyağı Kızartmak için Ayçiçeği yağı İncikli pilav: Pirinci bol suyla yıkayın Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip suyunu süzün Eti üzerini geçecek kadar su ilavesiyle tencereye alıp pişirin Üzerinde biriken köpükleri alıp tuz ilave edin Domates salçası ve baharatları ekleyin Et suyunu tencereye alıp ısıtın Pirinç ve zeytinyağını ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin 20 dakika demlenmeye bırakın Diğer tarafta patlıcanları alaca soyup küp doğrayın Patateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın Patatesleri, patlıcanları ve doğradığınız biberleri kızartın Son olarak doğradığınız domatesleri ilave edin Hepsini birlikte harmanlayarak birkaç dakika pişirin Badem, çam fıstığı ve kuş üzümünü kavurun Antep fıstığını ekleyip karışımın yarısını pilava ilave edin Etleri pilavın üzerine dizin Kalan fıstıklı karışımı üzerine serpin Sıcak servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|