![]() |
Nohut Pilavlı Fırın Hindi Tandır - |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nohut Pilavlı Fırın Hindi Tandır -Nohut Pilavlı Fırın Hindi Tandır Fırında Hindi Tandır Malzemeler : 4 Adet Kemiksiz, derisiz, Üst But Fırın Torbası Sos Malzemesi 1 Adet Kuru Soğan 3 Diş Sarımsak 1 Su Bardağı Yoğurt ½ Çay Bardağı Sıvı Yağ Tuz Karabiber Yapılışı: Bir gece önceden aldığımız hindiyi yemek çatalı ile deliyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nohutlu Pilav: Malzemeler: 3 Su Bardağı Pirinç (Kıbrıscık Pirinci) 5 Su Bardağı Su 1 Su Bardağı Tavuk Suyu 2 Su Bardağı Haşlanmış Nohut 4 Yemek Kaşığı Tereyağı 1 Küçük Kuru Soğan Tuz 1 tutam Karabiber 1 Tatlı Kaşığı Sıvıyağ Yapılışı: Nohutu bir gece öncesinden tencereye alın, üzerini geçecek kadar su koyup bir taşım kaynatın ![]() ![]() Ertesi gün nohutu ve eti bir tencereye alın, 2 su bardağı su ilave edip etler ve nohut yumuşayana kadar pişirin ![]() Pirinci ayıklayıp bol suda yıkayın, 20 dakika tuzlu ılık suda bekletin ![]() ![]() Bir tavada tereyağını eritin ![]() ![]() Derin bir tencereye etleri ve nohutları yayın ![]() ![]() Kaynayınca ateşi kısıp pirinçler suyu çekene kadar pişirin ![]() ![]() Kapakla tencere arasına bir kağıt havlu koyarak demlendirin, geniş bir tabağa ters çevirerek servis yapın ![]() Dilerseniz Urfa yöresinde olduğu gibi tencerenin en altına ayrıca uzunlamasına dilimlenmiş ve yağda kızdırılmış havuçlar ekleyebilirsiniz alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|