![]() |
İçli Köfte Kahramanmaraş Usulü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İçli Köfte Kahramanmaraş UsulüBu eserimi ALACAKARANLIK kardeşime hitaben sunuyorum Maraş Usulu İçli Köfte Zorluk Derecesi : Kaç Kişilik? : 6 Kişilik Hazırlama Süresi : 50 dk Pişirme Şekli : Tencere Pişirme Süresi : 10 dk Dinlenme Süresi : 0 dk Toplam Süre : 60 dk Malzeme Listesi •500 Gram Bulgur (Köftelik) •250 Gram Kıyma (Köftelik, Yağsız) •Yarım Çay Bardağı İrmik •Yarım Su Bardağı Un İç Malzemesi •Yarım Çay Kaşığı Pul Biber •Yarım Çay Kaşığı Karabiber •1 Çay Kaşığı Tuz •1,5 Su Bardağı Ceviz (Dövülmüş) •2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ •1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası •Yarım Demet Maydanoz •4 Adet Kuru Soğan (Orta Boy) •500 Gram Kıyma Maraş Usulu İçli Köfte Nasıl Yapılır? 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Dilerseniz üzerine, derin bir kase içerisinde karıştıracağınız dövülmüş sarımsak, ince doğranmış maydanoz, bir miktar nar ekşisi, tuz, pul biber ve zeytinyağı ile hazırlanmış sosu gezdirerek de servis yapabilirsiniz ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|