|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hastalıkların, nedenleri, olumlamalar, zihinsel |
![]() |
Hastalıkların Zihinsel Nedenleri Ve Olumlamalar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hastalıkların Zihinsel Nedenleri Ve OlumlamalarHASTALIKLARIN ZİHİNSEL NEDENLERİ Fiziksel bir sorunun olduğunda listeyi kullanma yolu: 1 ![]() ![]() Değilse, sessizce otur ve kendine sor: “Bende bunu yaratan hangi düşünceler olabilir” 2 ![]() hazırım ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() SORUN_OLASI NEDEN_ YENİ DÜŞÜNCE MODELİ A Addison hastalığı: (Derin boyutta duygusal yoksunluk ![]() ![]() “Bedenimin, düşüncelerimin, duygularımın bakımını sevgiyle yapıyorum ![]() Adrenal sorunlar: (Yenilgi duygusu ![]() ![]() ve onaylıyorum ![]() ![]() Ağlamak: (Gözyaşları hayatın ırmaklarıdır ![]() dökülür ![]() ![]() ![]() Ağrılar, Sızılar: (Sevgiye hasret çekmek ![]() ![]() onaylıyorum ![]() ![]() AIDS: (Kendini reddetmek, cinsel suçluluk ve yetersizlik duygusu ![]() görkemli bir ifadesiyim ![]() ![]() ![]() Akciğer sorunları: (Hayatı kabul etmemek ![]() ![]() ![]() kendini layık görmeme ![]() ![]() hakkım ve kapasitem var ![]() Akıntı: (Eşe duyulan kızgınlık ![]() ![]() ![]() kendime duyduğum sevgi ve saygının aynalığını yapıyor ![]() yaşıyorum ![]() Allerjiler: (Kime allerji duyuyorsunuz? Kendi gücünü reddetmek) “Dünya güvenli ve dostça ![]() Güvencedeyim ![]() ![]() Alkolizm: (Ne yararı var? Yararsızlık, suçluluk, yetersizlik duygusu ![]() ![]() anda yaşıyorum ![]() ![]() ![]() onaylıyorum ![]() Alzheimer hastalığı: (Yaşamı terketme arzusu ![]() “Herşey doğru zaman ve mekan sıralaması içinde gelişiyor ![]() oluyor ![]() Amfizem: (Yaşam korkusu ![]() ![]() yaşamak en doğal hakkım ![]() ![]() Amnezi: (Korku, hayattan kaçış ![]() ![]() özdeğere daima sahibim ![]() ![]() Anemi: (“Evet, ama” yaklaşımı ![]() ![]() ![]() “Hayatın her alanında zevk alacağım çok şey var ![]() ![]() Anksiyete (kaygı): Hayatın akışına ve gidişatına güven duymama) “Kendimi seviyorum ve onaylıyorum ![]() ![]() ![]() Anoreksi: (Hayatı reddetmek ![]() gibiyim ![]() ![]() ![]() etmeyi seçiyorum ![]() Anüs: (Atma noktası, boşaltma noktası ![]() atıyorum ![]() Anüs- apse: (Bırakmak istediğiniz şeyi bırakamamaktan duyduğunuz kızgınlık) “Bıraktığımda güvendeyim ![]() ![]() -Acı: (Suçluluk duyma ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi kendimi sevmeyi ve onaylamayı seçiyorum ![]() -Fistula: (Gereksiz şeyleri kısmen tutarak atmak ![]() kalmak ![]() ![]() ![]() ![]() -Kaşınma: (Geçmiş hakkında suçluluk duymak ![]() ![]() affediyorum ![]() ![]() Anüs kanaması: (Kızgınlık ve öfke ![]() ![]() atıyorum ![]() Apati: (Duygulara izin vermemek ![]() ![]() ![]() veriyorum ![]() ![]() ![]() Apandisit: (Korku, yaşam korkusu ![]() ![]() ![]() gevşetiyor ve hayatın zevkle akmasına izin veriyorum ![]() Apse: (İncinme, küçümsenme, intikam duyguları içinde dönüp durma) Düşüncelerimin özgürleşmesine izin veriyorum ![]() ![]() ![]() Arter: (Yaşam sevincini taşıyan damarlar ![]() ![]() atışında tüm bedenime yayılıyor ![]() Arterioskleroz: (Direnme, gerginlik ![]() ![]() ![]() “Hayata ve hazza tamamen açığım ![]() ![]() Artrit: (Sevilmediğini hissetmek ![]() ![]() ![]() onaylamayı seçiyorum ![]() ![]() Artritli parmaklar: (Cezalandırma, suçlama arzusu ![]() ![]() anlayışla bakıyorum ![]() ![]() Araba tutması: (Korku ![]() ![]() ![]() kolaylıkla ilerliyorum ![]() ![]() Astım: (Nefes almaya hak duymamak ![]() ![]() “Hayatımın sorumluluğunu üstlenme güvenini duyuyorum ![]() ![]() Astım nöbeti: (Korku ![]() ![]() ![]() korkmuyorum ![]() ![]() Bebek astımı: (Yaşam korkusu ![]() ![]() ortamda ve seviliyor ![]() ![]() Ayaklar: Kendimizi, başkalarını, hayatı anlama kapasitemiz ![]() ![]() dünyaya ayak uyduruyorum ![]() Ayak parmakları: Geleceğin küçük ayrıntıları ![]() bulurlar ![]() Ayakbileği: (Hareket ve yol belirlemeyi temsil ediyor ![]() atıyorum ![]() Madura ayağı: (Dışlanmaktan duyulan çaresizlik duygusu ![]() ![]() seviyorum ve onaylıyorum ![]() ![]() Aybaşı sorunları: (Kadın olmaktan duyulan suçluluk duygusu ![]() olduğu inancı ![]() ![]() Kendimi seviyorum ve onaylıyorum ![]() B Bacak sorunları: - Üst: (Çocukluk travmalarının etkisinden kurtulamamak ![]() iyisini yapıyorlardı ![]() ![]() - Alt: (Gelecek korkusu ![]() ![]() ![]() Bademcikler: (Korku ![]() ![]() ![]() ifade buluyor ![]() ![]() Bağımlıklar: (Kendinden kaçmak ![]() ![]() harikulade bir varlık olduğumun farkına vardım ![]() ![]() Bagırsaklar Dışkının atılmasını sağlıyor ![]() - Sorunlar: (Eski ve ihtiyaç duyulmayan şeyi atmaktan korkmak ![]() bırakıyor, coşkuyla yeniyi kabul ediyorum ![]() Baş ağrısı (Değersizlik duygusu ![]() ![]() ![]() onaylıyorum ![]() ![]() Baş dönmesi: (Kaçış ![]() ![]() ![]() içindeyim ![]() ![]() Bayılmak: (Korku ![]() ![]() ![]() Beden Kokusu: (Korku ![]() ![]() ![]() seviyorum ve onaylıyorum ![]() ![]() Beyin: Bilgisayar ve santralı temsil ediyor ![]() - Tümör: “Yanlış programlanmış inançlar ![]() ![]() ![]() bilgisayarını yeniden programlamak çok kolay ![]() ![]() Bitkinlik: ( Can sıkıntısı ![]() ![]() ![]() coşkuyla doluyum ![]() Boğaz sorunları: (Kendi adına konuşamamak ![]() ![]() ![]() Değişme ve korkusu ![]() ![]() kullanıyorum ![]() ![]() Boyun ağrıları: (Soruna bir başka açıdan bakmayı reddetmek ![]() ![]() ![]() “Kolaylıkla ve esneklikle bir konuyu her açıdan görebiliyorum ![]() bir çok yolu var ![]() Böbrek sorunları: (Yargılama, düşkırıklığı, başarısızlık ![]() ![]() ![]() “Daima doğru adım atıyorum ![]() ![]() ![]() Bronşit: (Bağırılıp çağrılan aile ortamı): “Çevremde barış ve uyum var ![]() Bunama: (Çocuğun güven dolu sanılan dünyasına geri dönmek ![]() ![]() Etrafındakileri bir çeşit kontrol etme yolu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hayatın her boyutunda çalışıyor ![]() Burun akması: (İçsel ağlama ![]() ![]() ![]() bende olduğunu kabul ediyorum ![]() ![]() Burun kanaması: (Kabul görme isteği ![]() ![]() ![]() “Kendimi seviyorum ve onaylıyorum ![]() ![]() C Cilt sorunları: (Kaygı, korku ![]() ![]() ![]() “Barış ve sevgi düşünceleriyle kendimi koruyorum ![]() ![]() özgürüm ![]() Cinsel hastalıklar: (Cinsel organların günah ve pislik yuvası olduğu inancı ![]() ![]() Cinsellikte insanları kullanmak, sömürmek, tecavüz etmek ![]() ediyorum ![]() ![]() Cushing Hastalığı: (Zihinsel dengesizlik ![]() ![]() duygusu ![]() ![]() düşünceleri seçiyorum ![]() Cüzzam: (Hayatla başedememe ![]() ![]() “Sınırlılığımı aşıyorum ![]() ![]() Ç Çene Sorunları: (Kızgınlık ![]() ![]() ![]() Çıban (şirpençe): Bize yapıldığını düşündüğümüz haksızlıklara duyulan zehirli öfke ![]() “Geçmişi bırakıyorum, hayatımın her alanını iyileştirmek için kendime zaman tanıyorum ![]() Çocuk hastalıkları: (Takvime, toplumsal kurallara ve sahte yasalara inanmak ![]() yetişkinlerin çocukça davranışları ![]() ![]() Zihinsel bağışıklık talep ediyoruz ![]() Çocuk felci: (Paralize eden kıskançlık ![]() ![]() kadar çok ![]() ![]() Çürükler: (Yaşamda küçük engeller ![]() ![]() duyuyorum ![]() ![]() D Dalak: Obsesyon ![]() ![]() ![]() Delilik: (Aileden kaçış ![]() ![]() Evrensel Aklın yaratıcı bir ifadesi ![]() Denge Kaybı: (Dağınık düşünceler ![]() ![]() ![]() Deniz tutması: (Korku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dirsek: Yön değişimlerini ve yeni deneyimleri kabullenmeyi temsil ![]() ![]() yeni değişimlere ve yeni doğrultulara kolaylıkla uyum sağlıyorum ![]() Disk kayması: (Hayatta hiç bir desteğin olmadığı duygusu ![]() ![]() düşüncelerimi destekliyor ![]() ![]() Diş sorunları: (Uzun süreli kararsızlık ![]() ![]() Doğruluk ilkesinden şaşmadan kararlarımı veriyorum ![]() içindeyim ![]() Dişeti kanamaları: (Hayatta aldığımız kararlardan haz duymama ![]() doğruluğuna güveniyorum ![]() ![]() Dişeti sorunları: (Kararları kesinleştirememek, hayat karşısında güçsüzlük ![]() insanım ![]() ![]() Diyabet (Şeker hastalığı): Geçmişteki seçimlerinden pişmanlık duymak ![]() altına alma ihtiyacı ![]() ![]() ![]() ![]() tatlı yönlerini görmeyi, yaşamayı seçiyorum ![]() Diz sorunları: (İnatçı ego ve gurur ![]() ![]() ![]() ![]() “Affediyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Doğuştan gelen sakatlıklar: (Karmik ![]() ![]() ![]() “Her deneyim, gelişim sürecimiz için mükemmel ![]() huzurluyum ![]() Dudak uçuğu: (Hayatı küçümseme alışkanlığı ![]() ![]() şey ne kadar kötü, değil mi’ deme alışkanlığı ![]() ![]() seviyorum ![]() ![]() Düşük: (Gelecek korkusu ![]() ![]() ![]() ![]() daima uygun çözümleri getiriyor ![]() E Egzama: (Aşırı muhalefet, düşmanlık ![]() ![]() sevgi ve hazla çevriliyim ![]() ![]() Eklemler: Hayatımızın yön değiştirmesi ![]() ![]() El bileği: Hareketi ve kolaylığı temsil ediyor ![]() kolaylıkla yaklaşıyorum ve üstesinden geliyorum ![]() Epilepsi(Sara): (Eziyet çekme ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() F Fıtık: (Zedelenmiş ilişkiler ![]() ![]() ![]() onaylıyorum ![]() ![]() Fibroid: Tümör ve kistler: (Eşe derinden kırılma ve bu kırgınlığı besleme ![]() darbe yemek ![]() ![]() Frijitlik: (Cinsel soğukluk): (Korku ![]() ![]() ![]() Duyarsız eş ![]() ![]() duyuyorum ![]() G Gastrit: (Uzun süren kararsızlık ![]() ![]() Geğirme: (Korku ![]() ![]() zamanı var ![]() ![]() Göğüsler: Anneliği ve şefkati temsil ediyor ![]() besliyorum ![]() - Kistler, yumrular, ağrılar: (Aşırı annelik ![]() ![]() ![]() Yaşamdan beslenmeyi engellemek ![]() kendileri olma özgürlüğüne saygı duyuyorum ![]() ![]() Gözler: Berrak görüşü simgeliyor ![]() ![]() görüyorum ![]() Göz Sorunları: (Hayatta gördüğü şeylerden hoşlanmamak ![]() hayatı yaratıyorum ![]() - Astigmat: (Kendini olduğu gibi görme korkusu ![]() görmeyi seçiyorum ![]() - Katarakat: (Geleceği karanlık görmek ![]() ![]() - Çocuklar: (Ailede olan biteni görmek istememe ![]() kucaklıyor ![]() - Şaşılık: (Aynı anda zıt amaçların olması ![]() ![]() - Hipermetrop: (Anda yaşanılanların değerini bilmemek ve korkmak ![]() buradayım ![]() ![]() - Miyop: (Gelecek korkusu ![]() ![]() - Glakoma: (Taşlaşmış affetmezlik ![]() ![]() - Keratit: (Aşırı kızgınlık ![]() ![]() gördüğüm her şeyi iyileştirsin ![]() Grip: (Kitlesel karamsarlık ve inançlara uyum ![]() ![]() ![]() inançlarının ötesindeyim ![]() ![]() Guatr: (Üzerinde baskılara duyulan nefret ![]() ![]() ![]() ve gücü benim ![]() ![]() ![]() Gut Hastalığı: (Tahakküm etme ihtiyacı ![]() ![]() ![]() barışığım ve huzurluyum ![]() H Hazımsızlık: (İçgüdüsel korku, kaygı, başa çıkamama ![]() zevkle özümsüyorum ![]() Hemoroid: (Geçmişe duyulan kızgınlık ![]() ![]() istediğim her şey için zamanım var ![]() ![]() Hepatit: (Değişime direnç ![]() ![]() ![]() ![]() Herpes: (Cinselliğin ayıp olduğu toplumsal inancı kabullenme ![]() ![]() duygusu ![]() ![]() ![]() normal ve doğaldır ![]() ![]() Hipertiroidi: (İstenen şeyi yapamamaktan duyulan aşırı düş kırıklığı ![]() hep başkalarını düşünmek ![]() ![]() veriyorum ![]() ![]() Hiperventilasyon: (Korku ![]() ![]() ![]() olayım güven içindeyim ![]() ![]() Hipofiz: Kontrol merkezi ![]() ![]() Hipoglisemi: (Hayatın yükü altında ezilmek ![]() seçiyorum ![]() Hodgkin Hastalığı: (Suçlama ve ‘yetersiz olmak’tan duyulan büyük korku ![]() ettirmeye duyulan aşırı gereksinme çabalarıyla yaşam zevkinin unutulması ![]() olmaktan son derece memnunum ![]() ![]() ![]() Horlama: (Kalıplaşmış düşüncelerden kurtulmayı inatçı bir reddediş ![]() olmayan düşüncelerimi bırakıyorum ![]() ![]() İ İçe dönmüş tırnak: (İlerlemekten duyulan endişe ve suçluluk duygusu ![]() yolumu çizmek en doğal hakkım ![]() ![]() ![]() İdrar Sorunları: (Endişe ![]() ![]() ![]() rahatlıkla bırakıyor ve yeniye hayatımda yer veriyorum ![]() İdrar yolu enfeksiyonu: (Genellikle karşı cinse veya sevgiliye duyulan öfke ![]() suçlamak ![]() ![]() ![]() Kendimi seviyorum ![]() İktidarsızlık: (Cinsel baskı, gerginlik, suçluluk ![]() ![]() ![]() Anne korkusu ![]() ![]() İshal: (Korku ![]() ![]() ![]() işliyor ![]() ![]() İştah –fazla: (Korku ![]() ![]() ![]() ![]() sağlıklıdır ![]() ![]() -az: (Korku ![]() ![]() ![]() onaylıyorum ![]() ![]() ![]() K Kaba etler (butlar): Gücü temsil ediyor ![]() ![]() akıllıca kullanıyorum ![]() ![]() ![]() Kadın Sorunları: (Kendini, dişiliğini, dişilik prensibini reddetme ![]() mutluyum ![]() ![]() Kalça Sorunları: Büyük kararlar almada duyulan korku ![]() ![]() “Hayatım denge içinde ![]() ![]() Kalp: Sevgi ve güven merkezi ![]() ![]() - sorunları: (Uzun süreli duygusal sorunlar ![]() ![]() ![]() Stres ve zorluklar ![]() ![]() doldurmasına izin veriyorum ![]() - Krizi: (Haz duygusunu para, pozisyon vb için feda etmek ![]() ![]() Hayattan haz almayı seçiyorum ![]() - Kalp damarlarının daralması: (Zihinsel katılık, katı yüreklilik,çelik gibi irade, esnek olmama ![]() ![]() ![]() Güvenli ve özgürüm ![]() Kan: Bedende hazzı temsil ediyor, özgürce akıyor ![]() alıyorum ve haz veriyorum ![]() Kan Sorunları: (Sevinç yoksunluğu ve düşüncelerin özgürce dolaşamaması ![]() yeni düşünceler içimde özgürce dolaşıyor ![]() -Pıhtılaşma: (Haz duymaya kapalı olmak ![]() ![]() Kanama: (Haz alma duygusunu yitirmek ![]() ![]() içinde haz alıyorum ve haz veriyorum ![]() Kan Basıncı- yüksek: (uzun zamandır çözülemeyen duygusal sorun ![]() bırakıyorum ![]() -düşük: (Çocukta sevgi yoksunluğu ![]() ![]() değişmeyecek ![]() ![]() kaynağı ![]() Kabızlık: (Eski düşüncelerden vazgeçmeyi reddetmek ![]() ![]() ![]() “Geçmişi bıraktığımda yenilik, tazelik, canlılık geliyor ![]() veriyorum ![]() Kandidia: (Aşırı öfke ve düş kırıklığı ![]() ![]() ilişkilere güvenmeyen, alıcı bir kişilik ![]() ![]() Hayatta en iyi şeylere layığım ![]() seviyorum ![]() Kangren: (Marazi düşünceler ![]() ![]() düşünceleri seçiyorum ![]() Kanser: (Derin acı ![]() ![]() gömmek ![]() ![]() seçiyorum ![]() ![]() Karaciğer: Öfke ve gazabın merkezidir ![]() - Sorunları: (Sürekli şikayet etmek ![]() ![]() başkalarında hata bulmak ![]() ![]() ![]() Baktığım her yerde sevgiyi görüyorum ![]() Karın ağrıları: (Korku, başlamış bir olayı, süreci durdurmak ![]() ![]() Güvencedeyim” ![]() Karın ağrısı: (Zihinsel tahriş ![]() ![]() ![]() sevgiyi ve sevgi dolu düşüncelere karşılık veriyor ![]() ![]() Kas Sorunları: (Aşırı korku ![]() ![]() Güven duymanın derin ihtiyacı ![]() ![]() ![]() güveniyorum ![]() Kaşınma: (Akıntıya kürek çekme arzusu ![]() ![]() ![]() huzurluyum ![]() ![]() Katarakt: (Geleceği olumlu görememek ![]() ![]() doludur ![]() ![]() Kazalar: (İstediğini dile getirememe ![]() ![]() yaratan düşünceyi aşıyorum ![]() ![]() Kekemelik: (Güvensizlik ![]() ![]() ![]() “Düşündüklerimi ifade etmekte özgürüm ![]() ![]() Kellik: (Korku ![]() ![]() ![]() onaylıyorum ![]() ![]() Kemikler: Evrenin temel yapısını temsil ediyor ![]() ![]() Kemik sorunları: -Kırılma: (Otoriteye karşı tepki ![]() ![]() yalnızca bana ait ![]() -Deformasyon: (Zihinsel baskı ve gerginlik ![]() kaybetmesi ![]() ![]() ![]() Kısırlık: (Hayat sürecine duyulan korku ve direnç Ya da anne baba olmaya ihtiyaç duymamak ![]() ![]() ![]() Kendimi seviyorum ve onaylıyorum ![]() Kızarıklık: (Gecikmelerden duyulan rahatsızlık ![]() ![]() ![]() ![]() Kistler: (Acı veren eski bir filmi tekrar tekrar seyretmek ![]() ![]() ![]() “Zihnimin sinemaları güzel filmler gösteriyor ![]() ![]() ![]() Kistik Fibroz: (Hayatın size mutluluk getirmeyeceğine dair derin inanç ![]() ![]() beni, ben hayatı seviyorum ![]() ![]() Kollar: (Hayat deneyimlerini kucaklama kapasitesi ve yeteneği ![]() zevkle, severek kucaklıyorum ![]() Kolesterol: (Haz kanallarının tıkanması ![]() ![]() ![]() Haz kanallarım ardına kadar açık ![]() Kolit: (Aşırı derecede katı ana babalar ![]() ![]() büyük ihtiyaç ![]() ![]() ![]() Hayatta ‘kazanan’ olmayı seçiyorum ![]() Koma: (Korku ![]() ![]() ![]() İyileşmen için ortam yaratıyoruz ![]() ![]() Konjunktivit: (Hayatta görülen şeylere öfke ve düş kırıklığı duymak ![]() görüyorum ![]() ![]() Koroner Trombos (kalp damarları tıkanıklığı): (Yalnızlık duymak ve korkmak ![]() olmamak ![]() ![]() ![]() ![]() tümüyle destekliyor ![]() ![]() Kramplar: (Gerginlik ![]() ![]() ![]() olmasına izin veriyorum ![]() Kronik hastalıklar: (Değişimi reddetmek ![]() ![]() ![]() “Gelişmeye ve değişime hazırım ![]() ![]() Kuduz: (Kızgınlık ![]() ![]() sürüyor ![]() Kulaklar: İşitme kapasitesini temsil ediyor ![]() ![]() Kulak ağrısı: (Kızgınlık ![]() ![]() ![]() ![]() “Çevremde uyum var ![]() ![]() ![]() Kulak çınlaması: (Dinlemeyi reddetmek ![]() ![]() ![]() Yüksek benime güveniyorum ![]() ![]() her şeyi bırakıyorum ![]() Kurdeşen: (Küçük, gizli korkular ![]() ![]() L Larenjit: (Öfkeden konuşamamak ![]() ![]() ![]() “İstediklerimi rahatlıkla dile getiriyorum ![]() ![]() Lenf Bezleri: (Aile çatışmaları, kavgalar ![]() ![]() karşılanan ve çok sevilen bir çocuğum ![]() Lösemi: (İlham ve yaratıcılığın hunharca yok edilmesi ![]() sınırlılığımı aşıp, şimdiki anın özgürlüğünü yaşıyorum ![]() ![]() Menopoz sorunları: (Artık istenmemekten korkmak ![]() ![]() kabullenmeme ![]() ![]() kutsuyorum ![]() Migren: (Köşede sıkışıp kalma duygusu ![]() ![]() mastürbasyondur ![]() ![]() ![]() N Nasırlar: Katılaşmış kavram ve düşünceler ![]() ![]() görmek ve denemek güvenli ![]() ![]() Nefes: Hayatı içimizde hissetme yeteneği ![]() ![]() ![]() Nefes Kokması: (Kızgınlık ve intikam dolu düşünceler ![]() çekiyorum ![]() ![]() Nefes sorunları: Hayatı dolu dolu yaşamaktan korkmak ![]() hissetmek ![]() ![]() ![]() Hayatı dopdolu yaşamayı seçiyorum ![]() Nefrit (Bright hastalığı): (Hiç bir şeyi doğru yapamayan bir çocuk gibi hissetmek ![]() Başarısızlık ![]() ![]() ![]() O Omurga: Hayatın esnek desteği ![]() ![]() Omurga eğriliği: (Hayata güvenmemek ![]() ![]() ![]() ![]() Korkularımı yeniyorum ![]() ![]() ![]() Omurilik Menenjiti: (Aşırı aile uyumsuzluğu ![]() ![]() Aşırı içsel karmaşa ![]() ![]() yaratmayı seçiyorum ![]() ![]() Ö Ödem: (Kimi yada neyi bırakamıyorsun?) “Geçmişi bırakıyorum ve özgürleşiyorum ![]() M Mide bulantısı: (Korku ![]() ![]() ![]() bana daima iyilikler getireceğine güveniyorum ![]() N Narkolepsi: (Her şeyden uzaklaşma isteği ![]() ![]() ![]() bilgeliğin gücüne ve rehberliğine güveniyorum ![]() Nefrit: (Düşkırıklığı ve başarısızlığa gösterilen aşırı tepki ![]() oluyor ![]() ![]() P Pamukçuk: “Dudaklardan dökülmesi engellenen çirkin, suçlayıcı sözcükler ![]() dünyamda yalnızca sevinç dolu deneyimler yaratıyorum ![]() Pankreas: Hayatın tadını simgeliyor ![]() ![]() Parmaklar: (Hayatın detaylarını simgeliyor ![]() ![]() - Baş parmak: Akıl ve endişeyi simgeliyor ![]() ![]() - İşaret parmağı: Ego ve korkuyu simgeliyor ![]() ![]() - Orta parmak: Kızgınlık ve cinselliği simgeliyor ![]() ![]() - Yüzük parmağı: Birlikte olma ve üzüntüyü simgeliyor ![]() ![]() - Küçük parmak: Aile ve sahte bir görünüm verme çabasını simgeliyor ![]() ailesinde olduğum gibi görünüyorum ![]() Parkinson hastalığı: (Korku ![]() ![]() olduğumu bilerek rahatım ![]() ![]() Peptik ülser: (Yeterli olmama inancı ![]() ![]() seviyorum ve onaylıyorum ![]() ![]() Prostat sorunları: (Zihinsel korkuların erkekliği zayıflatması ![]() ![]() suçluluk ![]() ![]() ![]() ![]() R Rahim: Yaratıcılığın evini simgeliyor ![]() ![]() Raşitizm: (Duygusal beslenme eksikliği ![]() ![]() ![]() ta kendisi olan sevgiyle besleniyorum ![]() Romatizma: (Kurban ![]() ![]() ![]() Sevgi yoksunluğu ![]() ![]() onayladıkça, gittikçe daha olumlu deneyimleri hayatımda yaratıyorum ![]() S Safra taşı: (Katı düşünceler ![]() ![]() ![]() ![]() Sağırlık: (Reddediş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Saman Nezlesi: (Duygusal tıkanma ![]() ![]() ![]() BİR’İM ![]() ![]() Sarılık: (İçsel ve dışsal önyargı ![]() ![]() şefkat duyuyorum ![]() Selülit: (Çocukluk anılarına takılı kalmak ![]() ![]() zorlanmak ![]() ![]() ![]() ![]() geçmiş acılarımı affediyorum ![]() ![]() Sırt sorunları – üst: (Duygusal destek yoksunluğu ![]() ![]() göstermemek ![]() ![]() ![]() - orta: (Suçluluk ![]() ![]() ![]() bırakıyorum ![]() ![]() - aşağı: (Parasızlık korkusu ![]() ![]() güveniyorum ![]() ![]() Siğil: (Küçük nefretler duyma ![]() ![]() güzelliğiyim ![]() Sinir ağrısı (nevralji): (Suçu cezalandırmak ![]() ![]() affediyorum ![]() ![]() Sinir krizi: (Ben merkezcilik ![]() ![]() iletişim kuruyorum ![]() Sinirlilik: (Korku, evham, mücadele, acelecilik ![]() ![]() yolculuk yaptığımı biliyorum ![]() ![]() ![]() Sinüs sorunları: (Çok yakın bir insandan tedirgin olmak ![]() uyumlu bir ortam var ![]() Sivilce: (Kendini kabul etmemek ![]() ![]() ifadesiyim ![]() ![]() Siyah noktalar: (Kirli ve sevgisiz hissetmek ![]() ![]() Soğuk algınlığı: (Aynı anda birden çok şeyin birden olması ![]() ![]() incinmeler ![]() ![]() ve düşüncelerimin berraklaşmasına izin veriyorum ![]() var ![]() Ş Şişmanlık: (Korunma isteği ![]() ![]() duyuyorum ![]() T Tetanoz: (Kızgın, yiyip bitiren düşüncelerden kurtulma isteği ![]() bedenimi ve duygularımı yıkamasına ve iyileştirmesine izin veriyorum ![]() Tırnak Yemek: (Çaresizlik ve düşkırıklığı ![]() ![]() ![]() “Büyümeyi seçiyorum ![]() ![]() Timus: Bağışıklık sisteminin temel guddesi ![]() ![]() bana saldırıyor ![]() ![]() dünyamda güvenliyim ![]() ![]() Tiroid: (Aşağılanmak ![]() ![]() “Eski sınırlılığımı aşıyorum ve kendimi özgürce, yaratıcılığımla ifade ediyorum ![]() Tüberküloz: (Bencillikle kendi kendini yok etmek ![]() ![]() ihtiyacı ![]() yaratıyorum ![]() U Uçuk ve kabarcıklar: (Kırgınlık ![]() ![]() deneyime kolaylıkla uyum sağlıyorum ![]() Uykusuzluk: (Korku ![]() ![]() ![]() huzurlu bir uykuya dalıyorum ![]() ![]() Uyuşma: (Başkalarını umursamamak ![]() ![]() ![]() ve sevgimi paylaşıyorum ![]() ![]() Uyuz: (Başkalarının fazla etkisinde kalmak ![]() ifadesiyim ![]() ![]() Ü Ülser: (Korku ![]() ![]() seviyorum ve onaylıyorum ![]() ![]() Ürperme: (Zihinsel kasılma ![]() ![]() ![]() ![]() zaman emniyetteyim ve güven içindeyim ![]() ![]() V Varis: (Bulunduğun durumdan nefret etmek ![]() ![]() ![]() Hayatı seviyorum ve özgürce hareket ediyorum ![]() Vitiligo(ciltte beyaz noktalar): (Ait olmama ![]() ![]() dahil hissetmemek ![]() ![]() ![]() Y Yanma: (Kızgınlık ![]() ![]() ![]() Yanıklar: (Kızgınlık ![]() ![]() ![]() hissetmeyi hak ediyorum ![]() Yaşlılık sorunları: (Toplumsal inançlar ![]() ![]() ![]() reddetmek ![]() ![]() ![]() Yatağı ıslatma: (Ebeveyn korkusu ![]() ![]() bakıyorum ![]() Yılancık: (Başkalarının hayatına çok fazla karışmasına izin vermek ![]() ve iyi bulmamak ![]() ![]() gücü olmasına izin vermiyorum ![]() Yirminci yaş dişi: (Sağlam bir temel yaratmak için gereken zihinsel hazırlığı yapmamak ![]() “Bilincimi, hayatın genişletmesine açıyorum ![]() ![]() imkanım var ![]() Yumurtalıklar: Yaratıcılık noktası ![]() ![]() Yüz: Dünyaya gösterdiğimizi temsil ediyor ![]() ![]() Z Zatürree: (Umutsuz ![]() ![]() ![]() “Yeni düşünceleri kabul ediyorum ![]() ![]() Zona: (Korku ve gerginlik ![]() ![]() ![]() güveniyorum ![]() Düşünce Gücüyle Tedavi” kitabından alınmıştır - Louise Hay |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|