Elfler Ve Williams Sendromu...

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Elfler Ve Williams Sendromu...

Williams Sendromu çok nadir görülür (10000de bir), 7 kromozomdaki gen bozulmasından kaynaklanır Tolkien'in betimlediği elf tipinin neredeyse aynısına sahip olarak doğarlar; diğer insanlara göre hafif sivri kulaklar, ırktan bağımsız olan ve yüze güzellik katan çekilmiş gözler, incelerek inen çene yapısı vs vs Doğal konuşmaları diğer insanlara sofistike görünür, örneğin "Saat kaç?" sorusuna yanıt olarak "Saatim hizmetinizdedir" diyebilir bir arkadaşı tanımlarken sarışın demek yerine "güneş saçlı" diyebilirler

Genelde dışa dönük ve neşeli insanlardır Arkadaş canlısıdırlar Sosyal açıdan oldukça yeteneklidirler, bazıları insan yüzlerinden hisleri ve bir kısım düşünceleri kolaylıkla okur Akıcı konuşurlar Bilim çevrelerinin kabul ettiği bir çekim güçleri ve etkileme yetenekleri vardır Bunun yanında oldukça inatçı bir yapıları vardır
İlk kez Williams sendromlu birini gördüğümde kafamdaki "elf" tipine öyle benziyordu ki Tolkien'in de Williams sendromlu birileri ile tanışıp etkilenmiş olabileceğini düşündüm ve sizlerle paylaşmak istedim

Bu konuda asıl ilginç olan-ve tabiki karşıt düşünce olarak gelen- nokta ise Williams Sendromlu kişilerin IQ seviyelerinin 45-60 arası değişmesidir İnsanlarının çoğunun 100 civarında olduğu düşünülürse bu rakam oldukça düşük bir rakamdır Tabi bir de el-göz koordinasyonu zayıflığı var ki bırakın ok kullanmayı basit şekilleri kağıt üzerinde kopya ederken dahi zorlandıklarınabilirler Bu alanlardaki handikaplarına karşın korudukları karizma ve insanları etkileme yeteneği düşündürücü

Tüm bunlardan yola çıkarak Williams Sendromunun elflerin doğuşuna ilham kaynağı olmuş olabileceğini düşünüyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com