![]() |
Yakın Doğu Üniversitesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yakın Doğu ÜniversitesiSloganı: KKTC'nin En Büyük Özel Üniversitesi Kuruluş yılı: 1988 Eğitim dili: İngilizce (Bazı bölümler Türkçe) Türü: Vakıf Rektörü: Prof ![]() ![]() Yeri: Lefkoşa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İnternet adresi: http://www ![]() ![]() ![]() Yakın Doğu Üniversitesi, 1988 yılında KKTC Milli Eğitim Bakanlığı’nın 17/1986 sayılı Milli Eğitim Yasası’na bağlı olarak Bakanlar Kurulu onayı ile Lefkoşa’da kurulmuştur ![]() ![]() Yakın Doğu Üniversitesi, Avrupa Üniversiteler Birliği'ne (EUA), UNESCO bünyesindeki Dünya Üniversiteler Birliği'ne (IAU) ve İslam Dünyası Üniversiteler Federasyonu'na (FUIW) tam üyedir ![]() Çağdaş bir kampüs alanı içerisinde yapılanmış olan Yakın Doğu Üniversitesi, bütün fakülteleri, yüksekokulları, enstitüleri, laboratuvarları, atölyeleri, bilgisayar merkezleri, kültür merkezleri, kütüphanesi, yurtları, olimpik kapalı yüzme havuzu ve diğer sosyal ve sportif tesisleri ile Özel Yakın Doğu İlkokulu ve Özel Yakın Doğu Koleji bir bütün oluşturmaktadır ![]() ![]() Tüm akademik ve idari birimleriyle Yakın Doğu Üniversitesi’nin tek amacı, 13 Fakülte ve 3 Yüksekokuldaki seçkin öğrencilerine en iyi eğitim ve öğretim ortamı sağlamaktır ![]() Yakın Doğu Üniversitesi, kuruluşundan bu yana geçen ve bir kurumun tarihi bakımından son derece kısa sayılan bir zaman dilimi içerisinde olağanüstü bir hızla gelişmiş ve Kıbrıs’ın bir eğitim ve kültür merkezi olmuştur ![]() Okullar, Fakülteler ve Bölümler İngilizce Hazırlık Okulu
* Bilgisayar Mühendisliği Bölümü * Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü
İletişim Fakültesi
Tıp Fakültesi Diş Hekimliği Fakültesi Eczacılık Fakültesi Sağlık Bilimleri Fakültesi
|
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|