Egzersiz, Yağ Yakma Ve Beslenme

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Egzersiz, Yağ Yakma Ve Beslenme

Sağlık için hareket gerekli Her konuda olduğu gibi hareketin dozu da, yapılış biçimi de ve beslenmeyle ilişkisi de dengeli olmalı Bu nedenle diyetisyenler de egzersizi beslenmeden ayrı düşünmezler
Ama her zaman olduğu gibi egzersiz konusunda da bazı doğru bildiğimiz yanlışlar var Emin olun diyetisyen, çoğu zaman doğru bilinen yanlışları göstermeye zaman ayırmak zorunda kalır Bir örnekle konuyu daha iyi anlarız

Aç karnına yapılan yürüyüşün daha iyi yağ yakılmasını sağladığı düşüncesi yaygındır Bu doğru değildir Hem veriler hem de diyetisyenler olarak deneyimlerimiz bir ara öğünden veya hafif bir ana öğünden en az bir saat sonra yapılan yürüyüşün daha yararlı şekilde yağ dokularından eksilmeye neden olduğunu göstermektedir

Unutmayın sağlıklı kilo vermenin göstergesi fazla yağ dokusunun azalmasıdır Yürüyüş konusuna devam ediyorum Malum yürüyüş en kolay yapacağınız egzersiz önerilerinin başında bulunuyor Biz diyetisyenler de sağlıklı kilo vermek için yürüyüşü öneriyoruz

Yağ yakıcı egzersiz çalışması ve bunun için nasıl yürüyüş yapılması gerektiği konusu diyetisyenin uzmanlık alanı değil ancak bu alanda çalışan uzmanlarla birlikte sporcular için çalışırken bilgi paylaşıyoruz Bu konuda önemli bazı ipuçlarını sonra paylaşacağım çünkü önce yürüyüş ve beslenme konusunda ilerleyelimŞimdi diyetisyen olarak gördüğümüz yürüyüşle ilgili ikinci yanlışı açıklıyorum: Spordan sonra hiç bir şey yememek gerekli! Bu çok yanlış Daha önce açıkladığım gibi aç olarak nasıl yürüyüşe başlamamak gerekiyorsa yürüyüşten sonra yememek te yanlışO zaman soru şöyle olmalı: Ne yemeliyiz?Bir diyetisyen olarak diğer meslektaşlarım diyetisyenlerin size söyleyeceği gibi öncelikle aç kalarak sağlıklı ve kalıcı zayıflanamayacağının altını hep çiziyorum

Bir diyetisyen size ‘Yürüyüş sonrasında kolay sindirilip emilebilen, karbonhidrattan zengin ancak yağ bakımından fakir yiyecekleri tüketmekte hiçbir sakınca yoktur!’ dediğinde hem yasağı kaldırmakta hem de ne yiyeceğinizi önermektedir Yağlı ve şekerli besinler yenilmemelidir Yürüyüşten önce bir ara ya da hafif bir ana öğünün yararlı olacağını ve en az 1 saat sonra yürüyüş yapmanın gerekliliğini belirtmiştim Ayrıca yürüyüşten sonra aç kalınması gerektiğine dair yanlış bir inancınız varsa bunu da değiştirmenizi önermiştim

Diyetisyenlerin yürüyüşten sonra kolay sindirilip emilebilen, karbonhidrattan zengin ancak yağ bakımından fakir yiyecekleri tüketmenizi önereceklerini de söylemiştimŞimdi bir diyetisyen olarak sadece örnek amaçlı neler yiyebileceğinizle ile bazı bilgiler aktarıyorum Aşağıdaki seçenekleri değerlendirebilirsiniz:

1 Seçenek:
1-2 porsiyon meyve (1 su bardağı yağsız sütle olursa çok daha yararlı olur)

2 Seçenek:
Light bisküvi veya 3-4 adet kepekli grisini veya 1-2 dilim kepekli ekmek
(1 küçük kâse yağsız yoğurtla)

3 Seçenek:
3-4 yemek kaşığı yulaf ezmesi (1 su bardağı yağsız sütle)

4 Seçenek:
1 su bardağı meyve suyu (Yukarıdaki olanaklar yoksa)

Dyt Aysen Arıcan

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com