![]() |
Baharatlı Yengeç Ezmesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatlı Yengeç Ezmesi![]() 8 kişilik ![]() ![]() Malzemeler 60 gr hindistancevizi kreması 1 bardak tuzsuz tavuk suyu 2,5 cm boyunda taze kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş zencefil 2 adet temizlenmiş çekirdekleri çıkarılmı kırmızı biber ½ tatlı kaşığı zerdaçal Bir tutam safran 1 adet defne yaprağı 60 gr krema 2 tatlı kaşığı mısır nişastası 1 tatlı kaşığı salça 250 gr yengeç eti 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu ½ tatlı kaşığı tuz Bir tutam kırmızı biber Süsleme için çok ince kıyılmış arnavut ciğeri Hazırlanışı Bir salata kasesinde hindistancevizi kreması ile tuzsuz tavuk suyunu karıştırıp, zencefil, kakule, acı kırmızıbiber, zedeçal, safran ve defne yaprağını ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|