![]() |
Bel Fıtığı Nedir?, Nedenleri Nelerdir? Ve Tedavisi Nasıldır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bel Fıtığı Nedir?, Nedenleri Nelerdir? Ve Tedavisi Nasıldır?Bel Fıtığı Nedir? Nedenleri ve Tedavisi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Belirtileri nelerdir? Bel fıtığının en önemli belirtisi bel ve bacak ağrısıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ağrı hafif, orta veya şiddetli olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() Teşhis nasıl konur? Çoğu vakada hastanın görünümü, hastanın ifadesi, basit bir muayene kesin teşhis koydurur ![]() ![]() Bel fıtığından korunmak mümkün müdür ? İyi bir kas yapısı, kaslar arasında denge duruş eğitimi ve riskli hareketlerden kaçınma bel fıtığından korunmada kısmen yardımcıdır ![]() ![]() Bel fıtığının tedavisi nasıldır ? Kısa süreli yatak istirahati, hastanın en rahat ettiği pozisyonda ve iyi bir yatakta olmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Ağrı kesici, kas gevşetici, ilaçlar faydalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yüzeysel ve derin ısıtıcılar, düşük frekanslı akımlar ve traksiyonla uygulanan fizik tedavi ve rehabilitasyon hastaların büyük çoğunluğunda şikayetlerin geçmesine yardımcı olur ![]() Bütün hastalara bel koruma prensipleri ve hastalığın aşamasına göre egzersizler gösterilmelidir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bel Fıtığı Nedir?, Nedenleri Nelerdir? Ve Tedavisi Nasıldır?Bel fıtığı ve bele yönelik cerrahi müdahalelerden sonra birçok hastada çeşitli sebeplere bağlı olarak ağrılar oluşmaktadır ![]() ![]() Sebepleri nelerdir? BAŞARISIZ BEL CERRAHİSİ SENDROMU Tekrarlayan bel fıtığı ve yara iyileşmesinden kaynaklanan hipertrofik nedbe dokusu (yara iyileşmesinden kaynaklanan sert ve sinirleri sıkıştıran bir doku) bel fıtığı ameliyatlarından sonra görülen bel ağrısı ve bacak ağrısı ( siyatalji ) sebeplerinin en önemlileridir ![]() ![]() Başarısız bel cerrahisi sendromu (BBCS) bel fıtığı ameliyatı geçiren hastaların % 10-40’ ında görülür ![]() ![]() Operasyon bölgesinde omuriliği çevreleyen zarlardaki yapışıklıklar ve büzüşmeler ( epidural yapışıklık ve nedbe ) bel fıtığı ve diğer bel operasyonlarından sonra sık görülür ![]() ![]() BBCS’dan kaçınmak için bel operasyonuna karar verirken hastanın her yönden değerlendirilmesi (ruhsal durum, kas yapısı, kilo, kronik hastalıklar, meslek, fıtık seviyesi ve/veya seviyeleri, olayın kronikliliği vs) gerekir ![]() BBCS’dan sonra ikinci bir cerrahi müdahaleden kaçınılmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Belirtileri nelerdir? BBCS da bel ağrısı ve siyatalji artar, çok hafif fiziksel aktivite bile ağrılara yol açar, egzersiz toleransı azalır ![]() ![]() ![]() Ameliyattan hemen sonra hastaların hala ağrısı devam ediyorsa; ya sinirlere baskı yapan fıtık tamamen alınamamıştır yada yanlış seviyeden ameliyat yapılmıştır ![]() ![]() Bacak ağrısı ön planda ise fıtık ve omurilik kanalı daralması, bel ağrısı ön planda ise instabilite düşünülür ![]() ![]() ![]() BBCS da tedavi Bu hastaların çoğu bir rehabilitasyon hastası olarak kabul edilmelidir ![]() ![]() ![]() İnstabilite varsa spinal füzyon ameliyatı yapılmalıdır ![]() ![]() Spinal stenozda laminektomi ameliyatı yapılır ![]() ![]() Araknoidit durumlarında, epidural tedavi, TENS, bel korseleri, antidepresan ilaçlar ve egzersiz yaptırılır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bel Fıtığı Nedir?, Nedenleri Nelerdir? Ve Tedavisi Nasıldır?Bilgiler için teşekkürler ![]() ![]() Sevgili gençler, sağlığınıza dikkat edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bel Fıtığı Nedir?, Nedenleri Nelerdir? Ve Tedavisi Nasıldır?nullsix Nickli Üyeden Alıntı Bilgiler için teşekkürler ![]() ![]() Sevgili gençler, sağlığınıza dikkat edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kesinlikle katılıyorum zaten piyasada orjinal ürün olarak satış yapan pek fazla marka bilinmiyor topshop a olan rağbet zaten kosmodisk in diğer adı oluyor :) Ürün hakkında yeni bilgiler eklenmiş sitelerine Kosmodisk ® Türkiye Resmi Satış Sitesi - Orijinal Kosmodisk adresinden ulaşabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bel Fıtığı Nedir?, Nedenleri Nelerdir? Ve Tedavisi Nasıldır?merhaba ben gönül bu bel fıtıgından bende çok çektim her yolu denedim fizik tedavi gördüm kremler yağlar doktorlara gittim ama hiç faydası yok ben bir arkadaşımın tavsiyesiyle bir bitkisel ilaç aldım o ilaçı kullandık tan sonra kendime geldim hatta eskisinden daha iyiyim ilaç bitkisel olduğundan hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır eger ilaçla ilgili bilgi almak isterseniz emine_demir__@hotmail ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|