![]() |
Kansere Karsi Mücadele(Mutlka Okuyun) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kansere Karsi Mücadele(Mutlka Okuyun)Prof ![]() ![]() > kilitleyen açyklamalar yapty ![]() ![]() ![]() > > Esra Ceyhan'yn Kanal D'deki programyna konuk olan > Y ![]() ![]() ![]() ![]() > Topuz, yine herkesi ekran ba?yna kilitleyen > açyklamalar yapty ![]() > > Topuz, kanserle mücadelenin anne karnynda > ba?lady?yna dikkat çekerek hamile kadynlaryn ve > bebek sahibi insanlaryn evde dikkat etmeleri gereken > noktalary anlatty ![]() > > Erkan Topuz, bula?yk deterjanlaryndan, halylaryn > temizli?ine kadar çok önemli ayryntylardan bahsetti ![]() > "Benim mücadelem bu ya?tan sonra halkymyzy kanserden > korumaktyr ![]() ![]() > korunma bin tedaviden evladyr ![]() > duyuyorsunuz ama gerçek bunlar ![]() > bu i?e adady?ym için anlatyyorum ![]() > Türkiye ilk defa duyuyor ![]() > duyan vardyr" diyen Prof ![]() ![]() > ?a?yrtan açyklamalar yapty ![]() > > "Ben gerçekleri anlatyyorum ![]() > anlatmyyorum çünkü her ?ey sarsylabilir Türkiye'de" > diyen Topuz'un sarsycy açyklamalary ?öyle: > > -Evde sokakta giydi?imiz ayakkabylarla > dola?mamalylar ![]() > dy?arydan geldi?imiz ayakkabylary çykartyp ba?ka bir > ayakkaby giymeliler ![]() > ayakkaby ile eve soktu?umuz pestisitler kanserin en > önemli sebeplerinden bir tanesidir ![]() > ürünleri, kimyasallar, egzozdan çykan gazlar vs) > > -Kanserle mücadele anne karnynda ba?lyyor ![]() > adaylary a?yry miktarda vitamin almaktan > kaçynsynlar ![]() > içindeki kobalt, bazy a?yry miktarda minareller ![]() ![]() ![]() > Doktor bir tane yut diyordur ama çocuk geli?sin diye > bir kaç tane yutuyorlar ![]() > olabilir ve kansere neden olabilir ![]() > > -Gökku?a?ynyn 7 rengini, ne buluyorlarsa, hepsinden > günde en azyndan 3-5 tane yesinler ![]() > bir ?eyler var ![]() > > -Kyrmyzy et alsynlar gebeler haftada 2 kere ![]() > Özellikle balykla beslensinler ![]() > kansere yakalanmamasy için, bebe?in daha anne > rahmindeyken vücudunun direncinin artmasy ve > zehirleri alarak ba?y?yklyk sisteminin bozulmamasy > lazym ![]() > > -En tehlikeli yer halydyr ![]() > tutar ![]() > ediniz ![]() ![]() > su ile silin ![]() > > -Deterjan kullanynca muhakkak eldiven kullanyn ![]() > Plastik eldiven kullanmayyn, içine izci eldiveni > giyin ![]() > alyndy?y takdirde kronik olarak kanserojendir ![]() > eldiveni: Pamuk eldiven) > > -Bula?yk makinasynda kullandy?ynyz deterjan da > petrol ürünüdür, kanserojendir ![]() > yykansyn kalyntylar kalabilir ![]() > dü?ünüyorsanyz çykardy?ynyz bula?yklary sirkeli > suyla ya da limonlu suyla silin ![]() > > -Her türlü deterjandan kaçynyz ![]() > zeytinya?y ve defne sabununu seçiniz ![]() > vücudunuzu hakiki zeytinya?, defne veya fystyk > ya?yndan yapylan hakiki sabunlar da seçilebilir ![]() > Bunlary örnek olarak söylüyorum ![]() > kaçyyoruz ve çok a?yry miktarda suyla duruluyoruz ![]() > > -Beyaz olan her türlü iç çama?yrynyzy muhakkak yeni > aldy?ynyzda en az 2 kere kaynatynyz ![]() > beyazlatylmak için kanserojen maddelerle yykanyyor ![]() > > -Oda spreyleri do?rudan do?ruya petrol men?eli ![]() > Zehiri soluyorsunuz ![]() > olarak ba?y?yklyk sisteminizi bozuyor ![]() > > -Sebzeleri mevsiminde dondurup saklamakta fayda var ![]() > Yalnyz bir kez çözülünce onu muhakkak pi?irin ![]() > dalgada bir kere ysytyn ![]() > bir kere ysytynyz ![]() > ölür ![]() ![]() > açar ![]() > > -Radyasyon kronik olarak kansere en çok yakla?tyran > faktörlerden biridir ![]() > duralym ![]() > > -Çocuklarynyza haftada 2 kez balyk çorbasy içirin > ama içine zerdeçal koymak suretiyle ![]() > ve o mevsimin sebzesiyle yapmalysyz ![]() > karnyndayken bu terbiyeyi almaya ba?lamaly ![]() > > -Gebeler haftada 1 kilo balyk tüketmeli ![]() > üzerinde balyk tüketilmesine kar?yyyz ![]() > steril balykta bile az civarda civa vardyr ![]() > balyklar dip balyklary olmamaly ![]() > baly?y, Akdeniz, Ege baly?y olmaly ![]() > balyklaryny lütfen tüketmeyiniz ![]() > > -Kanola ya?y kyzartma için en uygun ya?dyr ![]() > dy?ynda birinci seçene?imiz zeytinya?dyr ![]() > Memleketimizin iftihar edebilece?i ya?dyr ![]() > Fyndykya?y da tercih edilebilir ![]() > > -Çocuklarymyz fastfood türü yiyecekleri 15 günde bir > yiyebilirler ![]() > beyin tümörlerinde, lenfomalarda ve lösemilerde 3 > kat arty? gözükecektir ![]() > verebiliriz ![]() > kyzartyldy?yny bilmiyorsunuz ![]() ![]() > > -Çocuklara meyve ve yo?urdu bol yedirelim ![]() > yo?urdu prebiyotik ve ev yo?urdu olarak kullanalym ![]() > Yo?urdunuzu evde yapyn ![]() > miktarda yiyin ![]() ![]() > > -Çocuklarymyzy beyaz un, beyaz ?eker ve tuzdan > koruyalym ![]() > > -Belki tuzcular üzülecekler ama Konya'ya akan > kanalizasyonlar ve kirletici sularla, Türkiye'nin en > büyük tuzunu kar?ylayan Tuz Gölü'müz maalesef > torbalaryn içinde çok iyi steril edilmedikleri > takdirde bize kanseri ufak ufak ta?yyorlar ![]() > nedenle kaya tuzunu tercih edin ![]() > kurdu?unuz tuzu çekin ve çok az miktarda kullanyn ![]() > Çünkü tuz da kanserojendir ![]() > > -Amerika'daki çocuklaryn tombul olmasynyn sebebi her > ?eye ?eker katmalarydyr ![]() ![]() > > -En faydaly gydalardan birisi cevizdir ![]() > fyndyk ve bademdir ![]() ![]() > geçmemi? olacak, kavurup yiyebilirsiniz ![]() > ceviz gibi yiyecekleri kabuklu alyn ![]() > böceklenmesin diye ilaç sykylmaktadyr ![]() > faydalary olan yiyeceklerdir ![]() > muhakkak tüketiniz ![]() > > -Elma dünyanyn en faydaly gydalaryndan birisidir ![]() > > -Plastik, bakyr, alüminyum kap kullanylmamaly ![]() > Porselen, cam ve çelik kullanyn ![]() > kaplarda yykayyn ![]() > çorba ka?y?y elma sirkesi atyn ![]() > saat bekletin ![]() ![]() > alyr ![]() > > -Meyvelerin üzerine parlak görünmesi için mum > sürülüyor ![]() > geçirdikten sonra elma sirkeli sudan geçirin ![]() > elma sirkesi ile ovun ![]() > e?er sterilse ![]() > > -Lahana, marul gibi yiyeceklerin ilk dört kabu?unu > çöpe atyn ![]() > üzerindeki pestisitleri temizleyemezsiniz ![]() > yok ![]() > > -3 ayda bir suyunuzu de?i?tirin ![]() > sularymyz var ama ne olursa olsun tabiaty rezil > ediyoruz ![]() > olsa kanserojen dozlar kary?abilir ![]() > sular ama 3 ayda bir de?i?tirmek gerekiyor ![]() > > -Plastik her yerde zehir ![]() > plastik herhangi bir ?ey ![]() ![]() ![]() > lafy söylersem yer yerinden oynar ![]() > yapymyna girdiler ![]() > olarak kullanyyorlar ![]() > markalar kullanyn ![]() > ekonomisiyle oynamam demek ![]() > adadym, onun için kimseden korkmuyorum açyk açyk > söylüyorum ![]() > > -Meyva suyu yerine posasyyla tüketin ![]() > hastalara suyunu veriyoruz ![]() > çok madde posada kalyyor ![]() > kanserinden korunmu? oluyorsunuz ![]() > > -Bakyr, özellikle beyin tümörlerinde ön plana > çykyyor ![]() ![]() > Ama kula?ynyza bakyr küpe bile takmayyn ![]() > > -Çocuklarymyzy ye?il plastik sahalarda oynatmayynyz ![]() > Plastik çimenler sentetiktir ve kanserojen madde > alabilirler ![]() > > -Havuzlaryn iyi temizlenmesine dikkat ediniz ![]() > temizlemek en fazladyr ![]() > hazyrlyk yapyyorsunuz spor yerine ![]() > > -Bütün beyazlatycylardan kaçynyz ![]() > kullandy?y o pyryl pyryl bembeyaz defterler klorla > temizleniyorlar ![]() > kullansynlar ![]() > etkisi vardyr ![]() > > KANSER DALGA DALGA GELYYOR > > Prof ![]() ![]() > kanserin boyutlaryny açykça ortaya koymaktaydy: > "Kanser dalga dalga geliyor ![]() > insan kansere yakalanacak ![]() > belki bunu 15 milyona indirebiliriz ![]() > gözümüzü açalym ![]() ![]() > Çocuklarymyza bu terbiyeyi vermek zorundayyz ![]() > Ailedeki çocuk annesini taklit eder ![]() > çocuk da onu yer ![]() > > Erkan Topuz, yapty?y açyklamalar nedeniyle bir takym > sektörleri zor duruma soktu?u ele?tirileri için ise, > "Benim için insan sa?ly?y birinci plandadyr ![]() > ikinci plandadyr ![]() > durumunda devlete ve millete verdi?i zarar > milyarlarca dolardyr ![]() > takdirde ekonomiye de katkynyz olur ![]() > bunlary anlatarak Türkiye'nin ekonomisini de > kurtaryyorum farkynda de?iller" diye konu?tu ![]() > > TELEVYZYONGAZETESY |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|