![]() |
Uyku Bozukluğu Belirtileri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Uyku Bozukluğu BelirtileriUyku Bozukluğu Belirtileri Aşağıda yer alan durumlar var olan bir uyku bozukluğunun belirtisi olabilir ![]() ![]() Uykuda nefesimin durduğunu söylüyorlar ![]() Yüksek tansiyon hastalığım var ![]() Geceleri çok fazla terliyorum ![]() Geceleri kalbimde çarpıntı ve kalp atımlarında düzensizlik hissediyorum ![]() Sabahları baş ağrım oluyor ![]() Geceleri nefes alamayarak aniden uyanıyorum ![]() Kilo veremiyorum ![]() Güniçi uykululuğum oluyor ve dikkatimi toplamakta güçlük çekiyorum ![]() Çoğunlukla uyandığımda boğaz kuruluğum oluyor ![]() Uykuya dalmakta güçlük çekiyorum ![]() Geceleri düşüncelerim çoğunlukla uykuya dalmama engel oluyor ![]() Haftanın birkaç günü uyku ile ilgili sorun yaşıyorum ![]() Uyanıyorum ve tekrar uyumakta sorun yaşıyorum ![]() Sabahları istediğim zamandan daha erken uyanıyorum ![]() Uykuya dalmam çok uzun zaman alıyor ![]() Çoğunlukla kendimi üzgün ve kederli hissediyorum ![]() Okulda ve ya işte konsantre olmakta güçlük çekiyorum ![]() Araç kullanırken uyukladığım oluyor ![]() Toplantı ve ya sinema gibi sosyal ortamlarda uyukluyorum ![]() Çalışırken uykululuk nedeniyle zorluk çekiyorum ![]() Uyur uyumaz ve şekerlemelerde hemen rüya görüyorum ![]() Sabahları ağzımda acı tat ile uyanıyorum ![]() Geceleri öksürük ve ya nefes darlığı ile uyanıyorum ![]() Çoğunlukla boğaz ağrım oluyor ![]() Geceleri boğulur tarzda nefes açlığı ile uyanıyorum ![]() İstirahat halindeyken bacaklarımda kasılma hissediyorum ![]() Geceleri hareketli uyumam oluyor ![]() Uykuda tekme attığımı söylüyorlar ![]() Uykuya dalarken bacaklarımda ağrı ve karıncalanma hissediyorum ![]() Geceleri bacak ağrım ve ya kramplarım oluyor ![]() Geceleri bazen ayakları hareketsiz tutmakta güçlük çekiyorum, bacaklarımı hareket ettirdiğim zaman rahatlıyorum ![]() Birden fazla yastıkla yatmak zorunda kalıyorum ![]() Uykuda daha sonra hatırlamadığım konuşmalarım oluyormuş ![]() Uyurken yataktan kalkıp dolaştığım oluyormuş ![]() Dişlerimi gıcırdattığım oluyormuş ![]() Uyurken yataktan düştüğüm oluyor ![]() Uyurken eşime ya da oda arkadaşıma saldırdığım oluyor ![]() Geceleri çok geç yatıyor; gündüzleri de çok geç kalkabiliyorum ![]() Akşam üstü uykum geliyor ve gece yarısı uyanıp bir daha uyuyamıyorum ![]() Uykusuz kaldığımda vücut ağrılarım oluyor ![]() Uykuya tam dalarken ya da uykudan uyanırken halüsinasyonlar oluyor ![]() Uyandığımda yataktan kalkmadan bilincim açık olduğu halde kısa süreli konuşamama ya da kımıldayamama durumu oluyor ![]() Sık karabasanlar oluyor ![]() Duygusal bir olayla karşılaştığımda kaslarımda ani olarak güçsüzlük oluveriyor ![]() Uyandığımda bazen şaşkınlık yaşıyorum ![]() Gündüzleri uyanık kalmakta zorlanıyorum ![]() Uzun süreli uçak yolculuklarından çok fazla etkileniyorum ve kendime gelmem çok zaman alıyor ![]() Gece sık sık kabus görüyorum ![]() Rüyalarımdan dolayı gündüzleri huzursuz oluyorum ![]() Gece beklenmedik şekilde korku ya da panikle uyandığım oluyor ![]() Uykudan bağ ağrısıyla uyandığım oluyor ![]() Uykusuzluk nedeniyle gündüzleri çok gergin oluyorum ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|