![]() |
İftarda Ne Yesek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İftarda Ne Yesekİftarda Ne Yesek Hacettepe Üniversitesi'nden Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KOMPOSTOSUZ ASLA Prof ![]() ![]() ![]() ![]() SAHURDA ET YİYİN Prof ![]() 1- Sahur yemeği, kişiyi gün boyunca oruca hazırlayan bir öğündür ![]() ![]() 2- Sahurda emilimleri diğer besinlere kıyasla daha yavaş olan, kan şekerini daha yavaş yükselten ve diğer besinlere kıyasla daha fazla tokluk hissi oluşturan et, süt, peynir, yoğurt, yumurta gibi besinler ve/veya bu besinlerden oluşan yemekler tüketin ![]() ![]() 3- Aşırı tuzlu yiyecekler ve içecekler örneğin turşular, tuzlu ayran, ağır tatlılar , börekler gün boyunca kişiyi susatan türde yiyecekler olduğundan sahurda yemeyin ![]() ![]() 4- İftarda ağır hamur işi yiyecekler, kızartmalar, baklavalar yerine çorbalar, haşlanmış-ızgara veya fırında pişirilmiş et ya da tavuk veya hindi, sebze yemekleri, bol salata ve meyve tüketin ![]() SÜTLÜ TATLILAR TERCİH EDİN 5- Tatlı olarak daha hafif olduğu için sütlü ve (sütlaç muhallebi) meyveli tatlılar (elma, kabak, ayva tatlısı) tercih edin ![]() 6- Vücudun su kaybını su, ayran, komposto, hoşaf ve meyve suları ile giderin ![]() 7- Fazla miktarda yiyeceği kısa sürede tüketmeyin yavaş yiyin ![]() 8- Diyabet, kalp ve damar hastalıkları olanlar ve ilaç kullanma zorunluluğu olanlar, mutladoktorunuza danışın! Bu durum gebe ve emzikli kadınlar, yaşlılar, ağır işte çalışanlar için de geçerlidir Kaynak: |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|