![]() |
Dikkat Eksikliği Olan Çocukların Eğitimi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dikkat Eksikliği Olan Çocukların Eğitimi“Dikkatimi toplamama yardımcı olun” Lütfen “dokunarak” öğrenmeme izin verin, öğrenirken “ellemeye” ve “kıpırdanmaya” ihtiyaç duyarım ![]() “Bir sonraki etapta neler olacağını bilmeye de ihtiyaç duyarım ![]() “Lütfen bana belirli saatlerde belirli olayların yaşandığı bir ev düzeni sağlayın ![]() Eğer programda bir değişiklik yapacaksanız bana önceden haber verin ![]() “Bir dakika, hala düşünüyorum…” Lütfen kendinizi benim süratime göre ayarlayın ![]() Eğer acele ettirilirsem, kafam karışır ve mutsuz olurum ![]() “Takıldım! Başaramıyorum!” Sorunlarımı çözerken bana lütfen birden fazla seçenek verin ![]() Ana yol tıkandığında gidebileceğim ara yolları bilmeliyim ![]() “Doğru mu yaptım? HEMEN bilmeliyim!” Bir işte, başarılı olup olmadığımın detaylı olarak, hemen anlatılmasına ihtiyaç duyarım ![]() “Unutmadım, duymamıştım ki!” Lütfen benden birşey isterken teker teker söyleyin ve neler söylediğinizi bana tekrar ettirerek kontrol edin ![]() “Yerimin burası olmadığını bilmiyorum!” Lütfen bana DURUP, DÜŞÜNÜP sonra HAREKET ETMEM gerektiğini hatırlatın ![]() “Artık bitti mi?” Lütfen bana kısa zamanda bitirebileceğim işler verip, kısa vadede ulaşılacak hedefler seçin ![]() “Efendim? Anlamadım ![]() Lütfen, bana “Bunu sana anlatmıştım ![]() Başka sözlerle bir daha anlatın ![]() ![]() “HEPSİ yanlış değil mi?” Lütfen, ufak bile olsalar başarılarım için beni övün ![]() Beni mükemmel işler yaptığım için değil kendimi geliştirdiğim için ödüllendirin ![]() “Ama neden ben hep azarlanıyorum?” Lütfen beni ![]() ![]() Kötü bir gün geçiriyorsam, bana (ve kendinize) iyi yanlarımı hatırlatın ![]() “Benimle yaşamak zor olabilir ama unutmayın benim de duygularım var ve seçme şansım olsaydı, asla bazen davrandığım gibi davranmazdım ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|