![]() |
Rüzgargülü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rüzgargülüsevgiye dair yazılar - yaşam sevincine dair yazılar - anı yazıları - deneme örnekleri - umutları büyütmek yaşama sevincine dönüştürmek Rüzgargülü Gözlerimi sımsıkı kapattım, içimden geçirdim tüm anımsadığım güzellikleri ![]() ![]() ![]() Evimizin tam karşısında, kadın ve erkeklerin dayanışma içinde yere serdikleri, sakız gibi beyaz bir çarşafın üstünde öğüttükleri buğday parçacıklarını anımsıyorum özlemle ![]() ![]() ![]() Üst üste konmuş iki yuvarlak taş, ( yaklaşık elli cm çapında ) üzerinde bir delik ve o deliğe sokulan, tutamaç görevi gören bir sopa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kafamı okşayan eller ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yana serilmiş o temiz çarşafın üstünde yarı kurumuş tarhanayı bekler, kedi ve kuşlardan korurdum ![]() ![]() ![]() Hiç doymadım sevgiye bu yaşıma geldiğimde bile ![]() ![]() ![]() Az ilerde ki çeşmede ellerimi yıkarken kurduğum hayal, ilerde benim de olacak değirmen taşımı tek başıma çevirmekti… Güçlü olacaktım, çok güçlü!!! Sonra anladım ki güç tek başına pekte anlamlı değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Değirmen taşım olsa da tek başıma çevirip duracaktım taşımı ![]() Hala o değirmen taşını düşlüyorum, bu kez farklı şey öğütüyorum o taşta… Umutlarımı, hayallerimi, tek başıma çeviriyorum ![]() Değirmen taşımın etrafa uçuşturduğu hayal ve umutlarımı içim sızlayarak izliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapabilirdim, ama nasıl? Temel Reis’in konserve kutusundaki ıspanağı gibi sizleri bir kutuya koysam, gerektiğinde çıkarsam mı? Yok, yok anlamsız… Bana o kırıntılar güç veremezdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hava güneşli, pırıl, pırıl deniz… Balkonda rüzgârgüllerim dönüyor… Portakal ağacım bile var balkonumda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben hala ” o kırıntıları nasıl büyütebilirim?” diye düşünüyorum ![]() ![]() ![]() Sevgi yetmez mi büyütmeye? Hani yeter diyordum, sevgi her şeydi? Radyoda MFÖ çalıyor ![]() ![]() ![]() Öğütülmüş umutlarımı avuçlarımda tutuyorum… Elimdeki kitabı masaya koyup, çıplak ayakla sahilde yürüyorum ![]() ![]() ![]() Avucumda tuttuğum kırıntılar terimle oyun hamuru gibi olmuşlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nasırlı avuçları görüyorum o anda, başımı okşayarak bana: “Aferin kızım! Daha sık, daha da… Başaracaksın! Sen çocukken de böyleydin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıkıyorum avucumu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kulaklarımda o sıcak sesler vardı… ”Haydi!” diyorlardı;” Başaracaksın! ” Gözlerimi sımsıkı kapattım, içimden geçirdim tüm anımsadığım güzellikleri ![]() ![]() ![]() Harika bir hamur olmuştu o tozlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir parça hamur daha aldım avucumdan sevgiyle ![]() ![]() Tek başına olursa o, rüzgâr savurur bir yerlere ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karşıda beni soluksuz izleyen biri var, sanki bana “Ben yardım ederim! “ der gibi bakıyor ![]() Rica etsem benim rüzgârgülüme sahip çıkar mı? Elinde sevgiyle tutar mı? Benim avucumda hala hamur var ![]() Daha o kadar çok şey yapacağım ki ![]() ![]() ![]() Sırada: Güneş, Yıldızlar, Masmavi bir Deniz ve Kelebeğime yalnız kalmasınlar diye yığınla "Sevgi Kelebekleri…" Çoook Çalışmam Gerek, Çooook!!! |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|