![]() |
Babaların Günahları Ve Oğullar - Elif Şafak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Babaların Günahları Ve Oğullar - Elif Şafakelif şafak yazıları - elif şafak sözleri - babaların günahları ve oğullar yazısı - babaların günahları ve oğulları filmi SENE 1951 ![]() ![]() ![]() ![]() Önce Hindistan, ardından Sovyetler Birliği, Çin, Romanya, Türkiye, Mısır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bizler, yani o dönemlere yetişemeyenler, filmin şöhretini nice sonra işittik ![]() ![]() ![]() ![]() Filmin bir sahnesinde Jagga isminde bir adam, hâkimin karşısına getirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Oğullar, babalarının suçlarını sırtlar bu hayatta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gün gelir, aynı hâkim, mahkeme salonunda, tutuklu sandalyesinde kendi oğlunu bulur ![]() ![]() ![]() ![]() Böylece Avare, ta Nuh Nebi'den bu yana sorulan kadim bir soruyu tartışmaya açar: "İyilik ve kötülük bizlere nereden gelir? Ahlak ve doğruluk babadan oğula mı geçer?" Babası sabıkalı diye bir çocuğa eşit fırsat vermemek, önyargıyla bakmak ne yazık ki korkunç sonuçlara yol açar ![]() Önyargılar önyargıları besler, tahammülsüzlükler ve klişelerden ise daha büyük eşitsizlikler doğar ![]() ![]() Dumlupınar İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Aydın'ın açıklamalarını okurken bu eski film geldi gözümün önüne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu fikirleri tüylerim diken diken okuyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Demek ki bu şekilde düşünen çok kişi var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Katil babaların çocukları katil, hırsız babaların çocukları hırsız olmuyor illa ki bu dünyada ![]() ![]() ![]() Ama bir şey var ki, onu biliyorum, biz çocuklarımıza bireyselliklerini geliştirebilecekleri ortamlar sağlayamazsak, onları devamlı baskı ve korkuyla büyütürsek, yekpare nesiller olarak yetiştirmeye kalkarsak, biz çocuklarımıza söz hakkı vermezsek, sözü büyüğe susmayı küçüğe yakıştırırsak, her bir gencin apayrı bir birey ve eşit olduğunu gönülden kavramazsak, tecavüze uğrayan gençleri "rızası varmış" diye bir de biz kurban edersek, biz bu yasalarla ve bu kafalarla yola devam edersek, genlere filan lüzum kalmaz, kendi ellerimizle suçlular yetiştiririz ![]() Toplumca, sistemce ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|