![]() |
İdeallerimizin Hangi Noktasındayız |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İdeallerimizin Hangi Noktasındayızİdeallerimizin - İnsan Beyni - İdeal Nedir İde, fikirdir ![]() ![]() ![]() Bir gencin ideali neyse, o genç odur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mehmed Akif diyor ki; Ben böyle durmayacaktım dili bağlı / İslam’ı uyandırmak için haykıracaktım / Gür hisli gür imanlı beyinler coşar ancak / Ben zaten uzun boylu düşünmekten uzaktım ![]() Haykır! Kime lakin? Ellerdi yatanlar, sağa baktım sola baktım…Mademki ideal fikre bağlıdır; fikirlerimiz de Kur’an’a bağlanırsa çok iyi neticeler alırız ![]() İdealler, Avrupa’da sanatkârları, devlet adamlarını ve zalimleri gün ışığına çıkarmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düşüncelerimizi ve planlarımızı İslam’ın mihengine vuracağız; İslamiyet’e uygun olan her davranış, iş ve düşünce doğrudur ![]() Fikirler, bir ata benzer ![]() ![]() İdeal denilen bu kelime, dünyayı şekilden şekle soktu… Halen bu hal devam etmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Devlet planında İslam medeniyetini kuramazsak, fert planında İslam medeniyetine ayna tutabiliriz ![]() ![]() Hayatım boyunca en büyük idealim bu olmuştur: İslam medeniyetini şahsımda yaşamaya çalışmak… “Hesaba çekilmeden evvel, nefsinizi hesaba çekiniz”, buyrulmuş ![]() İnsanın çok büyük idealleri olabilir ![]() ![]() ![]() Elbette ki bir Müslüman’ın düşünmesi lazım: İdeallerimi ne kadar gerçekleştirebildim? Amma insanın ideallerine kavuşması bütünüyle elinde değildir ![]() ![]() ![]() ![]() Dünya meselelerinde insanın eli kısa, aklı yetersiz, gücü az olabiliyor ![]() ![]() Şunu da düşünmek lazım ![]() Mesela benim “iyi ki gerçekleşmedi” dediğim hayallerim vardır ![]() ![]() ![]() Bediüzzaman Hazretleri, bu meseleyi şöyle halletmiş: Geçmişi bırak, geri döndüremezsin, geleceği düşünme hükmedemezsin ![]() İslamiyet, anbean yaşanır ![]() Saatler, saniye saniye ömrümüzü bitiriyor ![]() ![]() Hekimoğlu İSMAİL-Zaman |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|