![]() |
Neden Hayatı Zehir Ediyorsunuz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Neden Hayatı Zehir EdiyorsunuzKişisel Gelişim Yazıları - Neden korkularınla hayatını zehir ediyorsun - Hayatı zehir etememek için Acaba üniversite sınavını kazanabilecek miyim? Ya iflas edip batarsam? Ya çocuğum kaza geçirip ölürse? Ya kanser olursam? Ya işten çıkarılırsam? Ya beni aldatıyorsa? Ya annem ve babam ölürse? Ya tüm sevdiklerimi kaybedip bu hayatta yapayalnız kalırsam? Ya eşim beni bırakıp giderse? Ya iş bulamazsam? Ya oğlum askerden dönmezse? Ya ihaleyi alamazsak? Daha sayayım mı, bitip tükenmek bilmeyen korkularınızı? Bu korkular tüm hayatınız boyunca sizi adeta boğmuyor mu? Her yaşta ayrı korkulara kapılmıyor musunuz? Gençken üniversiteyi kazanamama korkusu, çalışırken işinizi kaybetme korkusu içinizi kaplamıyor mu? Peki bunların arkasından uykusuzluk, stres, depresyon sizi adeta yaşayan bir ölüye çevirmiyor mu? Bir korku bitip ardından hemen bir diğeri başlamıyor mu? Hasta olduğunuzda “ya iyileşemezsem, ya kansersem, ya hastane parasını ödeyemezsem…” diye yeni korkular birbirini takip etmiyor mu? Neden bir insan kısacık dünya hayatını böyle korkularla kendisine zehir eder biliyor musunuz? Neden nefsi bir türlü yatışmaz? Neden panik atak nöbetleri geçirir? Allah’a teslim olarak yaşamak nedir bilmezde ondan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() De ki: “Allah”ın bizim için yazdıkları dışında, bize kesinlikle hiçbir şey isabet etmez ![]() ![]() ![]() Eğer Allah size yardım ederse, artık sizi yenilgiye uğratacak yoktur ve eğer sizi ”yapayalnız ve yardımsız” bırakacak olursa, Ondan sonra size yardım edecek kimdir? Öyleyse mü”minler, yalnızca Allah”a tevekkül etsinler ![]() Ömrünüz boyunca birbirini kovalayan korkularınızı yenmenizin tek yolu Allah’a iman etmenizdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() En nihayetinde aciz bir insansınız ![]() ![]() ![]() Hiç şüphesiz, Biz herşeyi kader ile yarattık ![]() Eğer onlar yüz çevirirlerse, de ki: “Bana Allah yeter ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|