Gaziantep Usulü Yoğurtlu Börülce |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gaziantep Usulü Yoğurtlu BörülceYoğurtlu Börülce Tarifi - Yoğurtlu Börülce Yapılışı - Yoğurtlu Börülce Nasıl Yapılır - Yoğurtlu Börülce Malzemeleri 1 su bardağı nohut 500 gram yağsız dana eti 750 gram taze börülce 1,5 kase süzme yoğurt 1 adet yumurta 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı margarin Tuz Karabiber 1 çay bardağa aspir Yeterince su Nohutu akşamdan ıslatın îri parçalar halinde kestiğiniz eti bol suyla yıkayın ve tencereye aktarın Üstünü örtecek kadar su ilave edin Kaynarken arada bir üzerinde biriken köpükleri bir kaşık yardımıyla alın Sonra nohutları ekleyin Nohutlar da piştikten sonra ikiye ayırdığınız börülceleri ilave edin Küçük bir tavada süzme yoğurdu ve yumurtayı özleşene dek karıştırın Üzerine eti, nohutu ve börülceyi kaynattığınız sudan 1 kepçe ekleyin Karıştırmaya devam edin Çok ağır ateşte 15 dakika kaynatın Eti kaynattığınız sudan 1 kepçe ekleyin Bu karışımı tencereye ilave edin Başka küçük bir tavada margarini eritin Zeytinyağını ekleyin Karabiber ve tuz ilave edin Börülcenin üzerine dökün Aspir serperek, servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|