![]() |
Zeytinyağlı Ayva |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı AyvaZeytinyağlı Ayva Tarifi - Zeytinyağlı Ayva Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Ayva MalzemeleriZeytinyağlı Ayva Gerekli Malzemeler: Ayva (2 adet) Patates (1 adet) Havuç (1 adet) Kereviz (1 adet) Soğan (1 adet) Tuz (1 kahve kaşığı) Toz şeker (1 çorba kaşığı) Un (1/2 çorba kaşığı) Su (4 bardak, soğuk) Limon (2 adet) Zeytinyağı (6 çorba kaşığı) Ayvaların ve kerevizlerin kararmaması için 4 bardak soğuk su koyduğunuz oval bir kabın içine yarım çorba kaşığı un koyun ![]() ![]() ![]() 1 adet kerevizin kabuklarını soyup, ortadan ikiye Lakesin ve kerevizleri hazırladığınız suya koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı şekilde kerevizlerin de kenarlarını düzgünleş-tirip, patateslerle aynı büyüklükte doğrayıp suya koyun ![]() ![]() ![]() Bir tencerenin altına ayvaları, çukur kısımları yukarı bakacak şekilde dizin ![]() ![]() ![]() Önceden hazırladığınız unlu ve limonlu suyu Uyemeğin yarısına gelecek kadar tencereye dökün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|