![]() |
Zambak Mayası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zambak MayasıZambak Mayası Tarifi - Zambak Mayası Yapılışı - Zambak Mayası Nasıl Yapılır - Zambak Mayası Malzemeleri Yarım kilo kadar zambak çiçeğinin yaprağı alınır, yıkanır ![]() Sonra bu yaprakların ağırlığınin iki misli kadar toz şekeriyle iyice ovulur ![]() Zambak yaprakları ezilip de şekerin içinde hallolmaya başlayınca önceden katılan şeker kadar toz şekeri katıp ovmaya devam edilir ![]() ![]() Macun durumuna gelen zambak yaprakları ağzı lastikli konserve kavanozuna sıkıca bastırılarak doldurulur ve üzerine bir limonun suyu döküldükten sonra kavanozun kapağı hava almayacak biçimde kapatılır ve uzun bir süre bozulmadan buzdolabında saklanır ![]() Not: Bu mayadan reçel de şerbet de yapılabilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|