Yağsız Cips

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yağsız Cips



Yağsız Cips tarifi yufkadan cips tarifi - evde cips yapımı


Malzemeler:


- 1 adet yufka (160 gr)

- 2 çorba kaşığı zeytin ezmesi

- Kekik

Yapılışı:


Yufkayı düz bir zemine yayın Yarısına zeytin ezmesini sürün Çok ince sürmeye çalışın; çünkü yufka da tuzlu olduğundan, çok kaçırırsanız fazla tuzlu cipsler elde edersiniz Zeytin ezmesinin üzerine biraz da kekik serpin Yufkanın diğer yarısıyla kapatın Bir hamur kesicisi ile, istediğiniz büyüklükte parçalara ayırın Yağlı kağıt ile kapladığınız bir fırın tepsisine yayın 200 derecede 10-15 dakika, kıtırdayana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.