![]() |
Patlıcan Yelpazesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan Yelpazesi![]() Malzemeler Yemek için 4 adet patlıcan 1 adet tavuk göğsü 2 adet domates 3-4 adetçarliston biber zeytinyağı Kekik 3 diş sarımsak kürdan Sos için 3 adet domates (küçük boy) 1 diş sarımsak Kekik zeytinyağı Hazırlanışı Yemeği pişireceğiniz tepsi içinde patlıcanları da yağlamaya yetecek kadar zeytin yağı, kekik ve ezilmiş sarımsağı karıştırıp bir sos hazırlayın ![]() Patlıcanların sapları ve burun kısımı kesin ![]() Burun kısmının olduğu tarafta sap kısmına doğru söğüş yapar gibi dik dik bıçakla kesilir ![]() ![]() ![]() Bütün patlıcanları hazırlayıncaya kadar hazırladıklarınızı tuzlu suda bekletin ![]() Patlıcanlarınızda kaç yarık oluşturduğunuzu sayın ![]() Tavuk göğsü ve çarliston biberleri yarık sayısı kadar şeritlere bölün ![]() Bir domatesten de yarık sayısı kadar dilimler kesin ![]() Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra Bir patlıcanı tuzlu sudan çıkartıp kuruladıktan sonra, bütün yarıklara hazırlanan zeytinyağlı sostan sürün ![]() Her yarığa sosa batırılmıl bir tavuk parçası, bir dilim domates ve bir parça biberi koyup büyüyen patlıcanı ayrılmaması için kürdanla tutturup, tepsiye yerleştirin ![]() Aynı işlemleri bütün patlıcanlara uygulayın ![]() Fırında 150 derecede pişirin ![]() Bu arada rendelenen domatesler ve ezilen sarımsak kekikle beraber zeytinyağında suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirilir ![]() Patlıcanların üzerine sos dökülerek servis edilir ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|