Zeytinyağli Bamya

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağli Bamya



Malzemeler :


1 kilo bamya

3 adet iri boy domates

2 adet iri boy soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

3 su bardağı kaynar su

1 limon suyu

Tuz

Yapılışı :


Bamyanın üst kısmındaki kısmı huni şeklinde soyup ayıklayın Bamyayı yıkamadan bir kenarda bekletin Tencerede yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında 2-3 dk kavurun Kabuğu soyulup küçük doğranmış domatesi ve tuzu ekleyip domatesler ezilene kadar orta ateşte pişirin

Bamyayı yıkayıp tencereye koyup üzerine hemen limon suyunu gezdirip 1-2 defa karıştırıp tencerenin ağzını kapatın 5-10 dk sonra kaynar suyu ekleyip, fazla karıştırmadan bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.