Zeytinyağli Bamya |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağli BamyaMalzemeler : 1 kilo bamya 3 adet iri boy domates 2 adet iri boy soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 3 su bardağı kaynar su 1 limon suyu Tuz Yapılışı : Bamyanın üst kısmındaki kısmı huni şeklinde soyup ayıklayın Bamyayı yıkamadan bir kenarda bekletin Tencerede yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında 2-3 dk kavurun Kabuğu soyulup küçük doğranmış domatesi ve tuzu ekleyip domatesler ezilene kadar orta ateşte pişirin![]() Bamyayı yıkayıp tencereye koyup üzerine hemen limon suyunu gezdirip 1-2 defa karıştırıp tencerenin ağzını kapatın 5-10 dk sonra kaynar suyu ekleyip, fazla karıştırmadan bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin![]() Afiyet olsun
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|