![]() |
Kabak Ve Arpacık Soğanı Dolmaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabak Ve Arpacık Soğanı Dolmalarıkabak dolması - arpacık soğanı dolmasıMalzemeler: 12 arpacık soğanı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 3 diş sarımsak (dövülmüş) 500 g olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılarak iri parçalar halinde doğranmış) 1 tatlı kaşığı fesleğen 2 tatlı kaşığı salça 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam taze çekilmiş karabiber 3 kabak (her biri yaklaşık 15 cm boyunda) 1 tatlı kaşığı şeker 30 g ufalanmış taze ekmekiçi 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış aromatik otlar (maydanoz, dereotu, nane, vb ![]() 15 g (4 çorba kaşığı) Parmesan peyniri (ya da kaşarpeyniri) rendesi (taze rendelenmiş) Tarifi: Arpacık soğanlarını soyup, alt bölümlerini düzgün durmaları için yatay olarak kesin ![]() ![]() ![]() Soğanların çıkardığınız içlerini ince ince kıyın ![]() Zeytinyağının yarısını birtencerede ısıtıp, ince kıyılmış soğanları ekleyerek kısık ateşte 4 - 5 dakika (renkleri kahveren-gileşmemelidir) pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan zeytinyağını derin olmayan bir tencerede ya da kapaklı bir tavada ısıtıp, şekeri koyarak, orta ateşte sararana kadar eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Fırınınızın ızgarasını kızdırın ![]() ![]() ![]() Doldurulmuş kabak ve soğanları geniş bir fırın kabına dizin ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Sebzeler önceden hazırlanıp, içleri doldurularak bir kenarda bekletilebilir; yalnız, servisten hemen önce pişirilmeleri gerekir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|