İspanaklı Bıldırcın Yumurtası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Bıldırcın Yumurtasııspanaklı yumurta - yumurtalı ıspanak - bıldırcın yumurtası ıspanaklı MALZEMESİ 200 gr un200 gr katıyağ1 adet yumurta 300 gr ıspanak10 adet bıldırcın yumurtası 1 çorba kaşığı süt Yeterince tuz Biber YAPILIŞI: Unu bir masaya döküp ortasını havuz gibi açın İçine oda sıcaklığında yumuşamış katıyağı, sütü ve çırpılmış bir adet yumurtayı katın İki tutam tuz ekip, iyice yoğurun Kulak memesi, yumuşaklığına gelince yuvarlayıp serin, bir yerde yaş bez altında iki saat bekletin Ispanakları temizleyip, ayıklayın İki dakika kaynar tuzlu suda haşlayın Sudan çıkarıp sıkarak bütün suyunu akıtın 20 gr katıyağ ile az bir şey bir tencerede hafif ateş üzerinde öldürün Bir turta kalıbını yağlayın İçine hazırladığınız hamuru yayın Çatalla hamurun üzerinde delikler açın Az bir şey öldürülmemiş ıspanağı hamurun üzerine yerleştirin Üzerine biraz karabiber serpip, önceden ısıtılmış fırına sürüp, 220 derecede 20 dakika pişirin![]() Bu ara bıldırcın yumurtalarını 20 gr katıyağ içinde pişirin Beyazı katılınca, sarının etrafındaki beyazı yuvarlak şekilde kesip, hazırlayın Fırında pişen ıspanaklı ekmeği çıkarın Kalıptan çıkarıp üzerine hazırladığınız yumurtaları dizin Sıcak sıcak hemen ikram edin![]() alıntı |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|