Kuşbaşı Etli Bulgur Pilavı 2 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuşbaşı Etli Bulgur Pilavı 2Kuşbaşı Etli Bulgur Pilavı Tarifi 2 - Kuşbaşı Etli Bulgur Pilavı Yapılışı - Kuşbaşı Etli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Kuşbaşı Etli Bulgur Pilavı Malzemeleri 500 gr bulgur6 çorba kaşığı tereyağı 50 gr su veya et suyuTuz ETİ İÇİN: 750 gr koyun eti4 çorba kaşığı tereyağı 3 büyük soğan 2 büyük domates veya 3 çorba kaşığı domates salçası 2 bardak su Küçük doğranmış soğanlar 4 kaşık yağda hafif pembeleştirilir Kuşbaşı et ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatılır Et, suyunu salıp tekrar çekinceye kadar arada bir karıştınlarak ortadan az ateşte pişmeye bırakılır Sonra 1 tatlı kaşığı tuz, 2 kahve kaşığı karabiber, kabuğu soyulup küçük doğranmış domatesler veya yarım bardak suda eritilmiş salça ile iki-üç kerede olmak üzere her yarım saatte, yarım bardak sıcak su ilave edilerek et yumuşayıncaya kadar yaklaşık iki buçuk saat ortadan az ateşte pişirilir Tencerenin kapağı açılarak sık sık karıştırılır ve suyunun iyice çekmesi sağlanır Tekrar iki bardak sıcak su veya et suyu katılır ve bir tarafa bırakılır Başka bir tencerede 6 çorba kaşığı yağ az kızdırılır, bulgur ilave edilir, kuvvetli ateşte karıştınlarak 10 dakika kavrulur Kavrulmuş bu bulgurlara sıcak haldeki etler katılır ve iyice karıştınldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır ve bulgur suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişmeye bırakılır Sonra üzerine bir peçete örtülüp tekrar kapak kapatılarak çok kısık ateşte yarım saat demlendirilir, iyice karıştırıldıktan sonra servis yapılır
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|