![]() |
Sandal Köfte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sandal KöfteMalzemeler: 400 gr yağsız kıyma 1 yumurta sarısı 1 orta boy soğan 4-5 dilim bayat ekmek içi tuz, karabiber, köfte baharatı 1 çorba kaşığı salça Mantarlı harç için: 1 orta boy soğan 4 çorba kaşığı sıvı yağ 250 gr mantar 1 adet sivri biber 1 orta boy domates tuz, karabiber 1 su bardağı kaşar rendesi Yapılışı: Kıymayı bir kaba alıp, içine yumurta sarısı, bayat ekmek içi, tuzu, baharatları ve bir adet rendelenmiş soğanı ekleyelim ![]() Köfte harcını iyice yoğurup yumurta iriliğinde parçalar koparalım ![]() Elimizle yuvarlak şekil verip iç kısmını oyarak köftelerinkase şekli almasını sağlayalım ![]() ![]() ![]() Bu arada tavaya sıvı yağı alıp yemeklik doğranmış soğan ve biberleri güzelce kavuralım ![]() İnce uzun dilimlenmiş mantarları katıp, suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edelim ![]() Kabukları soyulup kup seklinde doğranmış domatesleri de ilave edelim ![]() Tuzunu ve karabiberini ilave edip 2-3 dakika daha kavuralım ![]() Köfteleri fırından alıp mantarlı harcı eşit olarak köftelerin boşluklarına dolduralım ![]() Salçayı 1 ![]() ![]() Harcın üzerine de kasar rendesinden serpelim ![]() 200 derecede koftelerin üzerindeki kaşarlar eriyene kadar pişirerek ikinci kez fırından alalım ve sosu ile beraber servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|