Arpacık Soğanlı Tas Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arpacık Soğanlı Tas Kebabı



Arpacık Soğanlı Tas Kebabı Tarifi - Arpacık Soğanlı Tas Kebabı Yapılışı - Arpacık Soğanlı Tas Kebabı Nasıl Yapılır - Arpacık Soğanlı Tas Kebabı Malzemeleri

MALZEMELER

500 gr dana kuşbaşı

30 adet arpacık soğan

1 adet kesme şeker

1 tatlı kaşığı sirke

1 yemek kaşığı margarin

4 adet havuç

1 adet kırmızı biber

1 çay kaşığı biber salçası

Tuz

Karabiber


Etleri yıkayıp tencerede margarinle birlikte bir tencereye koyun

Et, suyunu bırakıp sonra da çekene kadar kavurun

Etler kavrulmaya başlayınca; soğan, havuç, sirke ve kesme şekeri ilave edip, 4—5 dakika daha kavurun

Salça, tuz, karabiber ve halka doğranmış kırmızı biberi ekleyin

Karışıma sıcak su ilave edip, kısık ateşte 90 dakika pişirin

Sirke, tas kebabının daha lezzetli olmasını sağladığı gibi, soğanların dağılmasını da engeller


Not: Kuşbaşı etleri, bir gece yoğurt ve zeytinyağı karışımında bekletirseniz, etler daha yumuşak olur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.