![]() |
Cevizpare |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() CevizpareMalzeme - 500 gr ![]() - 100 gr irmik - 125 gr ![]() - 250 gr Sana yagi - 2 adet yumurta - 1 paket kabartma tozu - 1 paket vanilya - 2 su bardagi iri çekilmis ceviz Serbeti - 3 su bardagi seker - 3 su bardagi su - ¼ adet limonun suyu Hazirlanisi Serbeti için küçük bir tencerede seker ve suyu kaynatiniz ![]() ![]() Derin bir kasede oda sicakliginda beklettiginiz Sana'yi, pudra sekerini,yumurtalari irmigi, unu, kabartma tozunu ve vanilyayi iyice yogurun ![]() ![]() ![]() ![]() Cevizpareleri Sivi Sana ile yagladiginiz tepsiye dizin ![]() Önceden 185 derecede isittiginiz firinda cevizpareleri 35-40 dak pisirin ![]() Pisen cevizparelerin üzerine soguttugunuz serbeti döküp, tatliya iyice serbeti çektirin ![]() Tatliyi sogutup, kaymak, krem santi veya vanilyali dondurma ile birlikte servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|