![]() |
Ramazana Özel: GÜllaÇ Tatlisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazana Özel: GÜllaÇ TatlisiGüllaç, Ramazan deyince akla gelen ilk tatlılardan biridir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Öncelikle iyi bir güllaç yapabilmek mutlaka taze, günlük ve kaliteli süt kullanılması gerekiyor ![]() *Güllaç yufkasının usta ellerle açılması çok önemli ![]() ![]() ![]() *Yufkaların serileceği tepsi kuru ve çok temiz olmalı ![]() Gerekli Malzemeler : Çok ince açılmış güllaç yufkası 3 kilo süt 750 gr toz şeker 250 gr rendelenmiş ceviz içi 250 gr hindistan cevizi 500 gr pudra şekeri 100 gr çekilmiş antep fıstık içi Süsleme için kiraz ve arzuya göre gül suyu ![]() Yapılışı: Süt iyice kaynatılır ve şeker koyularak iyice karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|