Akideli Turta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Akideli Turta



Akideli Turta Tarifi - Akideli Turta Nasıl Yapılır - Akideli Turta Malzemeleri

Kullanılacak malzeme:

1 litre süt,

300 gram toz şekeri,

6 yumurta,

1 çorba kaşığı kakao,

1/4 litre krema


Yapımı: Sütü kaynatın Ateşten indirmeden bir—iki dakika önce bir fincan süt içinde eriteceğiniz kakaoyu katın Bir taşım kaynattıktan sonra sütü indirin Büyük bir porselen kâseye yumurtaları kırın Şekeri de kattıktan sonra da bunları telle iyice çırparak köpüklü bir krema haline getirin Yumurtalar iyice kabarıp köpük durumuna gelince kâseyi ateşin üstündeki bir kaynar su kabının içine oturtun Yumurtaları tahta bir kaşıkla karıştırmaya devam ederken sütü azar azar katın Sütün karışması bittikten sonra da kaşıkla karıştırmaya ara vermeyin Böylece karışım koyulaşıp yüzeyinde bir kaymak bağlayıncaya kadar benmaride tutarak karıştırın

Karışımın yüzeyinde kaymak bağlamaya başlayınca kâseyi ateşten indirip bir kenara soğumaya bırakın

Beri yanda kremayı yavaş yavaş çırparak köpürtün Sonra porselen kâsedekileri yavaş yavaş karıştırırken kremayı katın Hepsi iyice karıştıktan sonra biri dört köşe bir kutu, öbürü piramit biçiminde iki pasta kalıbı alın (Eğer bu biçimde iki kalıbınız yoksa iki puding kalıbı alırsınız) Hazırladığınız kremayı iki kalıba boşaltın ve bunları buzdolabının en soğuk yerine kaldırın

Kremayı en az 8 saat buzdolabında tuttuktan sonra kalıpları dolaptan çıkarın Her iki kalıbı da yarım dakika kadar kaynar suyun içinde tuttuktan sonra önce dört köşe kutu gibi olanını servis tabağına baş aşağı edin Kalıbı çıkardıktan sonra piramit biçiminde olanını da servis tabağındaki küp biçimindeki turtanın üstüne biçimli bir şekilde baş aşağı ederek oturtun Bunun da kalıbını çıkarıp alın Turtanın çevresini ve üstünü bisküvilerle süsledikten sonra bu bisküvitlerin kenarlarına da birer parça krema sıkın Ateşe çok küçük bir tava oturtun İçine 1 çorba kaşığı kadar toz şekeri atın Şeker eriyip akideleşmeye başlayınca bir çatalla karıştırıp havaya kaldırın Ve her defasında bu tel tel akideyi turtanın çevresine sarın Böylece turtanız hazırdır İsterseniz yine buzdolabına kaldırın, bir süre daha dinlendirdikten sonra servis yapın, isterseniz hemen sofraya çıkarıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.