![]() |
Norveç Keki |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Norveç Kekikek tarifi - kek nasıl yapılır - norveç usulü kek - kremalı kekMalzemeler: 1 tatlı kaşığı tereyağı 6 yumurta 250 gr (1 su bardağı) toz şeker 1 tatlı kaşığı vanilya esansı 150 gr (1/4 su bardağı) kendi kendine kabaran un Harcı: 500 gr (2 su bardağı) krema 60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker 500 gr ağaççileği reçeli Tarifi: Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Harcı yapmak için kremayı ve 1/4 su bardağı şekeri orta boy bir kaseye boşaltıp, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla koyulaşana kadar çırpınız ![]() Kek tamamen soğuyunca, keskin ve uzun bir bıçakla keki enlemesine üç eşit kata kesiniz ![]() Kek katlarından birini, süslü bir servis tabağına koyup, üstüne 1 cm kalınlığında krema döşeyiniz ![]() ![]() ![]() Kalan kremayla kekin yanlarını sıvayıp üst ve alt kenarlarını kremayla süsleyiniz ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|