![]() |
Vejetaryen Baklava |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vejetaryen BaklavaVejeteryan Baklava Tarifi - Vejeteryan Baklava Yapılışı Vejetaryan Türk Mutfağı Kültür ve Turizm Bakanlığı 1 kg hazır yufka (dondurulmuş) 1 bardak dövülmüş ceviz 1/2 kg tereyağı (kesinlikle margarin kullanılmaz) Şurubu 1,5 bardak şeker 1 bardak su 1 tatlı kaşığı limon suyu Şekeri ve suyu bir tencereye koyup 10 dakika kaynatın (biraz koyulaşana kadar ama çok da koyu olmasın), limon suyunu ekleyin ve iki dakika daha kaynatın ![]() ![]() Hamuru (dondurulmuş ise eğer) bir saat çözülmesi için bekletin ve açıp tam ortadan kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Ceviz yerine dövülmüş antepfıstığı da konabilir ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|