![]() |
Rulo Açma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rulo AçmaMalzemeler: 6 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 yumurtanın akı 1 yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker Margarin veya tereyağı Hazırlanışı: Margarin dışındaki bütün malzemeleri geniş bir kapta yoğurun ve mayalanmaya bırakın ![]() Mayalandıktan sonra 15 parçaya bölün (Eğer daha küçük açmalar isterseniz daha çok sayıya bölebilirsiniz) ![]() Bu parçalardan birini alıp elinizle tabak büyüklüğünde açın ![]() Yumuşamış margarin/tereyağını bu açılmış hamura sürün ![]() Eğer isterseniz içine haşhaş veya zeytin ezmesi sürün (bizimki boş -boş da çok güzel oluyor-) Rulo yapın ve simit şekli vermek için uçlarını yapıştırın ![]() Hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerilerine yumurta sarısı sürüp 20 dk da bu şekilde tepside bekletin ![]() İsterseniz üzerine çörek otu veya susam serpiştirip fırında pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|