Gaziantep Baklavası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gaziantep Baklavası




Gaziantep baklava tarifi - gaziantep baklava yapılışı - Antep baklavası - Antep baklava resimleri - Antep baklava tarifi ve yapılışı










Gaziantep baklavası ile ünlüdür Baklavanın tarifi:

Malzemeler: 1 kg buğday unu, 50 gr Nişasta, 1 kg tereyağı, 500 gr Antep fıstığı, 3 adet yumurta, 10 gr Tuz





Kaymak için: 500 gr Süt, 50 gr İrmik, 750 gr Şeker, 350 gr Su





Baklava kaymağının hazırlanması; 500 gr süt ateş üzerinde kaynatılırSonra irmik yavaş yavaş boşaltılır ve devamlı karıştırılıp soğumaya bırakılır






Un yoğurma kabının içerisine dökülerek ortası çukur şekilde açılırÜç yumurta tuz ile çırpılarak su ilave edilerek unla yoğrulur Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğrulur Hamur fitil şeklinde uzatılarak iki parmak eninde kesilir el ile yassılaştırılırTekrar hafif nişasta serpilerek üst üste konur Bu hamurlar açılır Hamurlar oklavayla kenarından ortasına doğru inceltilirHamurun yarı çapı 25-30 cm olunca elle nişasta serpilerek hamur üst üste getirilir Baştaki işlem 3 defa tekrarlanır Hamur eni 60 boyu 120-140 cm kadar açılır Açılan hamur baklava yapılacak tepsinin büyüklüğünde kesilir Bunlar küçük oklavaya sarılır İçinden en pürüzsüz olan iki tanesi yüzlük ve yüzlük altı olarak seçilirTepsiye ince bir kat yağ sürülür Tepsi büyüklüğünde kesilen yufkadan oklava ile iki kat serilir Bu işlem 12 veya 14 kat yufka serilene kadar devam eder Daha önceden hazırlanan kaymak tepsiye dökülüp iyice yayılır Üzerine çekilmiş fıstık serpilir ve üstü açılan yufka ile döşenirÜstüne yüzlük diye ayrılan hamurdan 10-12 kat serilir Aralarına yağ atılır Kenarları düzeltilir Keskin dilim bıçağı ile mekik, muska ve parmak kare şeklinde kesilir, eritilmiş sıcak yağ üzerinde gezdirilir ve fırına verilir ve 230-260 derece sıcaklıkta pişirilir Fırında baklavalar yer değiştirerek sürekli çevrilir Baklava 45 dakika sonra hazır olur Daha sonra dilim halinde kesilen yerlerin arası bıçak ile açılırAteş üzerinde 2-3 dakika tutulur ve şeker verme işlemine başlanır1 kg şeker 350 gr su ile iyice kaynatılıp kıvam yapılır Kepçeyle üzerine sıcak olarak yavaşça yedirilir Soğuyuncaya kadar bekletilir ve servise hazır hale gelir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.