Köle Hamuru

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köle Hamuru



Köle Hamuru tarifi - Köle Hamuru yapilisi



Evinizde un, su, yağ ve pekmez varsa kolaylıkla bir köle hamuru hazırlayabilirsiniz Üstelik hem sade yiyebilirsiniz, hem de sarımsaklı yoğurtla Köle Hamuru Kastamonu yöresine ait bir yemek Yapılan derleme çalışmalarında Kastamonu’da 812 çeşit yemek tespit edilmiş ve bu yemeklerden yaklaşık olarak 500 adetinin Anadolu’nun diğer yörelerinde bilinmediği ortaya çıkmış


Bunlardan bir tanesi de Köle Hamuru:

Malzemesi :

Un

su

yağ

pekmez
Hazırlanışı :

Bir tencerede kaynayan suya az az un bırakılır ve devamlı olarak karıştırılarak koyu bir kıvama gelmesi sağlanır Sonra bu koyu hamur bir kaşık ile tepsiye dizilir Üzerine kızdırılmış tereyağı döküldükten sonra pekmeze bandırılarak yenir Tepsiye alındıktan sonra pekmez ya da tatlı bir madde dökülmeden sade bir şekilde yenebileceği gibi sarımsaklı yoğurtla da yenebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.