![]() |
Mangal Keyfi İçin Mangal Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mangal Keyfi İçin Mangal TarifleriMANGAL KEYFİ NASIL OLUR? Sahilde, kırda ya da evinizde mangal yakmak istiyorsanız, aşağıdaki öneriler sizi ne pişireceğinizi düşünmek derdinden kurtarırken, etin vazgeçilmezleri olan kekik ve şarap hakkındaki bilgiler de size yardımcı olacak ![]() ![]() ![]() ![]() Mangal lezzetini yaşamadan önce aşağıdaki önerileri okumanız işinizi kolaylaştıracak ![]() ![]() ![]() SİZ NEREYE, MANGAL ORAYA Sahilde ![]() ![]() ![]() Sahildesiniz ve güneş battı batacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kırda ![]() ![]() ![]() Ailenizle birlikte kırda güzel bir gün geçirirken karnınızı da mangal zevkini tadarak doyurmak istiyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Evinizde ![]() ![]() ![]() Evinizde bir mangal partisi düzenlemek istiyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MANGAL İÇİN ÖNERİLER Izgara yapmadan önce bir baş kuru soğanı ikiye bölüp sulu kısmını ızgara teline sürerseniz etin ızgaraya yapışmasını engellemiş olursunuz ![]() Çöp şişlerin yanmasını engellemek için iki-üç saat suda beklettikten sonra kullanın ![]() Zamanınız kısıtlıysa eti önce mikrodalga fırında pişirebilir, sonra mangala atabilirsiniz ![]() ![]() Ateşin kor haline gelmesini beklerken biber ve soğanları mangalda pişirebilirsiniz ![]() Mangalda füme et yapmak istiyorsanız; eti mangalda yarı yarıya pişirin ve ateşten alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mangalla işiniz bittikten sonra ızgaranın telleri hala sıcakken metal bir fırçayla kazıyarak yemek artıklarını çıkarabilirsiniz ![]() Mangalda balık pişirirken tereyağını ızgaranın üstüne değil, balığın üzerine sürün ![]() Karidesleri şişlere uzunlamasına yerleştirin ![]() ![]() Sebzelerin içinin iyice pişmesini istiyorsanız önce 3 dakika mikrodalgada pişirin ![]() ![]() TERBİYE HAZIRLAMAK İÇİN 5 KURAL Terbiyeler yemeklerimize verdikleri lezzetin yanında sert et parçalarını da yumuşatırlar ![]() Etinizi terbiye etmek için cam, porselen veya plastik kaplar kullanın ![]() ![]() Fazla derin olmayan bir kap kullanırsanız, terbiye daha fazla yiyecekle temas eder ![]() ![]() Deniz ürünleri en çok bir saat, kemiği çıkarılmış tavuk göğsü en çok iki saat terbiye edilmelidir ![]() ![]() ![]() Eti terbiye ederken buzdolabında bekletmeye özen gösterin ![]() ![]() Artan terbiyeyi etinizi yerken sos olarak kullanmak isterseniz, çiğ etten bulaşmış olabilecek zararlı bakterileri öldürmek için en az 5 dakika kaynatmanız gerekir ![]() KEKİK HAKKINDA Kekiksiz bir ızgara et düşünmek imkansız ![]() ![]() Kas dokusunu sıklaştırma, zihinsel aktiviteleri hızlandırma ve göz bozukluklarının ilerlemesini yavaşlatma etkilerine sahip ![]() ![]() ![]() ![]() ŞARAP HAKKINDA Izgara et yemeklerinin yanında içilebilecek en güzel içecek şaraptır ![]() ![]() ![]() TARİFLER MANGALDA SOSLU TAVUK 1 çorba kaşığı sirke 1 su bardağı tavuk suyu 1 su bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı acı sos 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 2 çorba kaşığı şeker 2 çorba kaşığı şeker 3 çorba kaşığı ketçap 4 tavuk göğsü Bir kasede şeker, ketçap, kımızı biber, sirke, acı sos ve tavuk suyunu karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() TERBİYELİ KUZU ŞİŞ 1 yemek kaşığı acı biber salçası 2 diş sarmısak 500 g kuzu fileminyon 8 adet küçük acı kırmızı biber Limonun kabuğunu rendeledikten sonra suyunu sıkın ve içine soyulup dövülmüş sarmısağı, biber salçasını katarak karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() MANGALDA KÖFTE 1 kg ![]() 1 yumurta 2 büyük soğan 6 diş ezilmiş sarmısak Kimyon, kekik Maydanoz Tuz, karabiber Yarım ekmeğin içi Kıymanın içine rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanı, ezilmiş sarmısağı, ıslatılıp ufalanmış ekmek içini, ince ince kıyılmış maydanozu, yumurtayı, kimyon, kekik, karabiber ve tuzu katıp 15 dakika kadar yoğurun ![]() ![]() ![]() SARMISAKLI TERBİYE ½ çay bardağı kırmızı şarap ½ çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı şeker 2 diş ezilmiş sarmısak 3 çorba kaşığı soya sosu Kekik Tuz, kırmızı biber Malzemenin tamamını bir kapta karıştırın ![]() ![]() SOĞAN SOSU 1 kg ![]() 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 100 ml ![]() 200 gr ![]() Tuz Soğanları soyup uzunlamasına dört parçaya bölün ve yağda 5 dakika pembeleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|