![]() |
Hellim Böreği: |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hellim Böreği:Hellim Böreği: Kıbrısa özgü Hellim peynirini öncelikle tatmanız gerek ![]() ![]() ![]() Hellim peynirini düz beyaz peynir gibi bir kere tadın ancak sofranızda Hellim peynirini çok değişik şekillerde tadabilirsiniz ![]() Hellimi öncelikle tefal tavada ızgara yaparak tadın ![]() Çelik tavada hafifçe erittiğiniz tereyağın içinde kızartarak tadına bakın ![]() Pikniğe gittiniz kebapları ızgara yaptınız ancak doymadınız! Ne yapsak ki diye sormayın ![]() ![]() ![]() Hellim peynirinin tadına varabildiyseniz sıra geldi hellim böreğine ![]() ![]() ![]() Malzemeler; 1,5 su bardağı un (yaklaşık 300 gr) 3/4 bardak su (yaklaşık 150 gr) 1/4 Çay bardağı ayçiçek yağı (15 gr) 300 gram rendelenmiş hellim 5 orta boy soğan (yaklaşık 250 gr) 1/2 Çay bardağı ayçiçek yağı Hazırlanışı; Yemeklik doğranan soğanlar yağda kızartılır ![]() ![]() ![]() Elinizdeki unu yoğurarak hamur oluşturun ![]() ![]() İkinci parça yufka bir kenarda dursun ![]() ![]() ![]() İkinci yufkayı birincinin üzerine yerleştirdikten sonra öbek öbek yerleştirdiğin hellimlerin kabartıları kendini belli edecek ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız bu börekleri sıcak yağda veya ocakta kızdırılmış saç üzerinde pişirin ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|