Adana Kebabı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Adana Kebabı



Adana Kebabı




=Malzemeler=


Yağsız dana bonfile:1kg

Kuyruk yağı:100gr

Kuzu boşlugu:100gr


Karabiber

İsot

Tuz

Soğan:2ad

Maydonoz:1ad



=hazırlanışı=


Dana bonfile,kuruk yağı,kuzu boşluğu'nu kasaptan alırken hepsini

geniş kıyma aynasında çektirin

Çektirdiğiniz kıymayı baharatlarını atıp yarım saat çiğ köfte

yoğurur gibi yoğurun ve buzdolabında bir gün bekletin

Soğanımızı rendeleyelim ve maydonozlarımızı ince,ince kıyalım

soğanla maydonozu karıştırıp onuda birgün bekletelim

Kıymamızı dolaptan çıkarıp soğan ve maydonozu tülbent yardımıyla

süzdürelim ve kıymamıza katalım ve yarım saat yoğurup dolapta

dinlendirelim soğuyana kadar

Şişe takarken şilerimizi sıvı yağla yağlayıp mangalın üstünde ısıtıp

etlerimizi takalım Neden etlerimiz daha rahat tutsun diye

Etlerimizi şişe takarken ellerimizi yağ yada suyla ısatalım

etimiz elimize yapışmasın ve ayrıca şişe takarken etimizi parçalamayalım

Elimize aldığımız şişi sol elimizle tutup sağ elimizi parmak ucuyla

şişin üstüne koyalım ve şiş avumuzun içine orturduğu zaman

dortm parmağımızla yukardan aşaığıya etimizi şişe yayalım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.