Karamelize nektarinli lorlu cheesecake |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karamelize nektarinli lorlu cheesecake![]() Malzemeler: Cheesecake:
Karamelize nektarin:
![]() Hazırlanması: [*]Yağı eritin etimekleri mutfak robotundan geçirin Sıvıyağı, 1/4 bardak şeker, margarin ve etimekle karıştırın (yapışmakta zorlanırlarsa biraz daha sıvıyağ ekleyin )[*]Yağlanmış kalıba iyice bastırın Kenarlarını biraz yükseltip buzdolabında bekletin [*]Diğer yanda yumurtayı, yumurta sarısını, 1 bardak şekeri ve rende limonu köpük olana dek iyice çırpın Süzme yoğurt, lor peyniri ve unu ekleyip karıştırın [*]Karışımı kalıba dökün 150 derecede önceden ısıttığınız fırına koyup yaklaşık 1 saat pişirin Pastayı soğumaya bırakın [*]140gr toz şekeri 5 yemek kaşığı su ile teflon tavada kahverengi olana kadar yakın Nektarinleri ve yağı ekleyip kısık ateşte nektarinler yumuşayana kadar -yaklaşık 10 dakika- pişirin (Şeker, meyveler eklenince yapışacaktır ancak sonradan tekrar erir )[*]Nektarini cheesecake dilimlerinin üzerinde servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|