![]() |
Bezelye İçli Köfte - Bezelye İçli KöfteTarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bezelye İçli Köfte - Bezelye İçli KöfteTarifiMalzemeler 2 Su bardağı ince bulgur 500 gr yağsız kıyma 4 Yumurta 1 Çay bardağı un 1 Çorba kaşığı salça Tuz Karabiber Kırmızıbiber İç Malzeme İçin: 1 Su bardağı iç bezelye 3 Kuru soğan 3 Çorba kaşığı dolmalık fıstık 2 Çorba kaşığı kuş üzümü Tuz Karabiber Hazırlanışı Soğanları kıyıp sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurum ![]() Kıymayı ve fıstığı ilave edin ![]() Kıyma suyunu çekince ocaktan alın ![]() Bezelyeyi haşlayıp süzün ![]() Kuş üzümünü ayıklayıp yıkayın ![]() Bezelye ve üzümü kıymaya ekleyin ![]() Tuz, karabiber ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın ![]() Bulguru büyükçe bir kaba alın ![]() Üzerine 1 ![]() ![]() Kabaran bulgura salça ve kıymayı ilave edip karıştırın ![]() Bir yumurtayı ve unu ekleyip iyice yoğurun ![]() Ara ara elinizi ıslatarak yoğurmaya devam edin ![]() Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ![]() Ortasını baş parmağınızla çukurlaştırın ![]() Soğumuş olan iç malzemesinden bir kaşık alıp açtığınız hamurun içini doldurun ![]() Köfteyi kapatarak elinizde yuvarlayın ![]() Büyükçe bir tencerede bolca su kaynatın ![]() Kaynadıktan sonra tuzunu ilave edin ![]() Köfteleri kaynar suya atıp 3-4 dakika haşlayın ![]() Kevgirle çıkarıp süzdükten sonra, herbirini çırpılmış 3 yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|