![]() |
TAVUK, HİNDİ ve KUŞ ETLERİ YAPILAN YEMEKLER Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() TAVUK, HİNDİ ve KUŞ ETLERİ YAPILAN YEMEKLER TarifiTAVUK, HİNDİ ve KUŞ ETLERİ YAPILAN YEMEKLER IZGARA KABAK GARNİTÜRLÜ TAVUK SOTE Malzemeler : (4 kişi için) 2-3 tane kabak, 1 tane kemiklerinden ayrılmış ve kuşbaşı doğranmış göğüs tavuk eti, 1 domates, 2 tane sivribiber, 1 diş sarımsak 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, kekik ve pul biber Hazırlanışı : Kabakları bıçakla hafifçe kazıyıp yıkayın, suları süzüldükten sonra halka halka 2-3 mm kalınlığında doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer tarafta kuşbaşı doğranmış tavukları içinde iki kaşık zeytinyağını ve incecik sarımsakları kızdırdığınız yanmaz tencereye atın, karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KAĞITTA PİLİÇ Malzemeler : (4 kişi için) 1 adet büyükçe Piliç 1 adet Limon 2 adet orta büyüklükte Domates 2 kaşık yağ 2 yağlı kağıt yeterince tuz ve karabiber Hazırlanışı : Temizlenmiş ve tütsülenmiş piliç 4 eşit parçaya bölünür ![]() Yağlı kağıtlar da 4 eşit parçaya bölünür ![]() ![]() ![]() Kağıtların yanmaması için üzerleri su ile ıslatılır ve fırına sürülür ![]() Arzu edilirse taze yada konserve bezelye de ilave edilebilir ![]() ![]() KESTANELİ HİNDİ DOLMASI Malzemeler : (6 kişi için) 2 Kg'lık bir adet Hindi 8 su bardağı Su ½ yemek kaşığı Tuz Salçası İçin 80 gr sadeyağ (4 yemek kaşığı) 2 adet orta büyüklükte Kuru Soğan 1 kahve fincanı domates salçası yada 2 adet irice Domates 2 su bardağı Hindi Suyu Kestaneli İç Pilav 375 gr Pirinç (1,5 su bardağı) 250 gr Kestane 1 adet orta boy Kuru Soğan 60 gr sadeyağ (3 yemek kaşığı) 1 yemek kaşığı Çam Fıstığı 2 yemek kaşığı Kuş Üzümü Tuz, Karabiber, Yeni Bahar, Tarçın Hazırlanışı : Temizlenmiş hindi 8 bardak su ile tencereye konur ve etleri yumuşayıncaya kadar kaynatılır ![]() ![]() Sonra yağın içine soğanlar çentilerek pembeleşinceye kadar tutulur ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra, Hindi bir tepsiye konur ![]() ![]() Diğer yanda, İç Pilav hazırlanır ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada Kestaneler hafifçe yumuşayacak ama dağılmayacak şekilde haşlanır ![]() Sonra pirinçlere silme 1 çay kaşığı karabiber, tarçın, bahar, Kuş Üzümü tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve Kestaneler ilave edilir ![]() ![]() ![]() Fırından çıkarılan Hindinin içine pilav doldurulur ![]() ![]() Servise getirilirken hindinin ayakları alüminyum folyo ile süslenebilir ![]() PORTAKALLI LİMONLU HİNDİ Malzemeler : 1 adet iri Portakal 1 adet iri Limon 30 gr Un 1,5 yemek kaşığı Zeytinyağ 4 yemek kaşığı Sek Beyaz Şarap 4 yemek kaşığı Hindi Suyu 1 yemek kaşığı ince doğranmış Arpacık Soğanı ¼ ler tatlı kaşığı Kekik ve Adaçayı ½ tatlı kaşığı Toz Şeker 2 yemek kaşığı Maydanoz Tuz, Karabiber Hazırlanışı : 8 hindi dilimi (500 gr hindi, 5 mm kalınlığında kesilip dövülmüş) Portakal ve limonun kabukları içteki beyaz bölümleri de alarak soyup, limon ve portakalı zar biçiminde doğrayarak bir kenara bırakın ![]() Hindi dilimlerinin kenarlarına etin pişerken kıvrılmasını önlemek için 2-5 cm aralarla 3mmlik yarıklar açın ![]() ![]() ![]() ![]() Şarap, arpacık soğanı ve tavuk suyunu tencereye koyup bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Bezelyeli Pilavla iyi gider RUFFLES'LI TAVUK Malzemeler : (4 kişi için) 500 gr kuşbaşı kesilmiş Tavuk 1 paket orta boy Ruffles 3 diş Sarımsak 1 paket Krem Şanti curry, tuz, kara biber Hazırlanışı : Tavukları ayıklamış olduğunuz sarımsaklarla sote yapın ![]() ![]() ![]() ![]() Üstünü örtecek şekilde krem şanti ile kaplayın ![]() ![]() MANTARLI TAVUK SOTE Malzemeler : (4 kişi için) 1 tane kemiklerinden ayrılmış ve kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü 200 gr mantar kibrit kutusu kadar Kaşar Peyniri 1 kaşık tereyağ Tuz, Karabiber Hazırlanışı : Tencereye doğranmış tavukları koyup ateşe oturtun ![]() ![]() ![]() Tavuklar ve mantarlar suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirin ![]() ![]() Pişmeye yakın tuz, karabiber ve kekik ekleyin ![]() ![]() Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ve biraz da kendi suyundan ilave edip 180 derece ısıtılmış fırında, kaşar peynir nar gibi olana kadar kızartın ![]() Sıcakken servis yapınız ![]() SEBZELİ TAVUK HAŞLAMASI Malzemeler : (4 kişi için) Derisi ve kemikleri ayrılmış bir tavuk 10 adet arpacık soğanı (100 gr) 2 adet Patates 3 adet Havuç 1 adet Kereviz 100 gr İç Bezelye ½ kahve fincanı Pirinç 10 sap Maydanoz Yeterince Su Tuz, Karabiber, Kekik Hazırlanışı : Bir tencereye tavuk, tuz ve tavuğun üstüne çıkacak kadar su konur ![]() ![]() ![]() 1 saat pişirdikten sonra soyulmuş 10 adet arpacık soğanı, küçük parçalar halinde kesilmiş patates, kereviz, bezelye ve havuçlar ile pirinç katılarak 30 dakika daha pişirin ![]() Pişince, tavuk çıkarılarak parçalara bölünür ve çukur bir servis tabağına alınır ![]() ![]() ![]() Not : Bezelye ve diğer sebzeler konserve olarak kullanılırsa, son 10 dakikada suya eklenir ![]() Sıcak servis yapınız ![]() TAVUK GÜVEÇ Malzemeler : (6 kişi için) Derisi ve kemikleri ayrılmış bir tavuk 1 adet kuru soğan 2 adet Patates 2 adet Havuç 1 küçük kutu Bezelye Konservesi 1-2 adet Sivri Biber birkaç diş sarımsak 2 adet Domates 1 yemek kaşığı Salça 1 yemek kaşığı Tereyağı Yeterince Su Tuz, Karabiber, Kekik Hazırlanışı : Güveç tenceresine tereyağı, doğranmış soğanları ve salçayı koyun, kuşbaşı doğranmış tavukları ekleyip biraz kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() Sıcak servis yapınız ![]() TAVUKLU KEŞKEK Malzemeler : (4 kişi için) 1 su bardağı Aşurelik Buğday 4 adet Tavuk Butu 2 yemek kaşığı Tereyağ tuz ve pul biber, kimyon Hazırlanışı : Buğdayı önceden bir kaç saat ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() Tavukla buğdayın birbiri ile iyice hallolmasını sağlayın ![]() ![]() ![]() TAVUK GÜVEÇ Malzemeler : (6 kişi için) 1 adet besili Tavuk 3 yemek kaşığı Tereyağ 5 adet Yumurta 1 çay fincanı rendelenmiş Kaşar Hindistan Cevizi ½ litre Süt 1 su bardağı Un 3 su bardağı Galeta Unu 2 su bardağı Kızartma Yağı Tuz, Karabiber, Kekik Hazırlanışı : Tavuğu yıkayıp temizledikten sonra bir tencereye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Su yada et suyu ekleyip karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kızarmış patates eşliğinde servis yapın ![]() TAVUKLU NOHUT YEMEĞİ Malzemeler : (6 kişi için) 1 tavuk göğsü 1 kase Nohut 1 adet Kuru Soğan, 2 tane sivribiber, 2 yemek kaşığı Salça 2 yemek kaşığı tereyağ, tuz, kimyon ve pul biber Hazırlanışı : Nohutları birkaç saat ya da bir gece önceden sıcak su da bırakıp bekletin ![]() Bu suyu süzüp, tekrar sıcak su ekleyerek pişmeye bırakın ![]() ![]() Başka bir tencereye iki kaşık tereyağını incecik doğranmış soğanları, salçayı,kimyonu kara biberi ekleyin Soğanlar kavrulunca kuşbaşı tavuk etlerini çiğ olarak soğanlara ilave edip karıştırın ![]() Fazla suyunu aldığınız nohutları da üzerine koyun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|