![]() |
> Deniz Ürünleri Yahnisi (4 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Deniz Ürünleri Yahnisi (4 Kişilik)Malzemeler 1 Su Bardağı Sek Beyaz Şarap 1/2 Kg Kalamar (temizlenip halka biçiminde kesilmiş) 2 Kalkan Balığı Dilimi (kemikleri çıkarılmış) 20 Midye İçi (midyeleri fırçalayıp temizleyiniz; kaynar suda haşlayıp, kabuklarını açarak içlerini çıkarınız) 250 gr Karides (kabukları ayıklanmış) 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Çorba Kaşığı Un 1 Çay Kaşığı Karabiber 30 gr Tereyağ (2 çorba kaşığı) 1 Çay Kaşığı Kekik 2 Çorba Kaşığı Maydanoz (kıyılmış) 60 gr Ceviz İçi (1/2 su bardağı) 85 gr Acı Krema (1/3 su bardağı) Yemeğin Tarifi Lezzetli bir yemek olan deniz ürünleri yahnisi, pirinç pilavı ve yeşil salatayla servis edilir ![]() Geniş bir tencereye yarım su bardağı beyaz şarabı, kalamar dilimlerini, limon suyunu, tuzu ve biberi koyup orta ateşte kaynayıncaya kadar ısıtınız ![]() ![]() Kalkan balığı dilimlerini ve kalan yarım su bardağı şarabı, kalamarları pişirdiğiniz tencereye ekleyip 7 - 8 dakika, balık dilimleri yumuşayıncaya kadar pişiriniz ![]() ![]() Tencerenin içindeki suyu bir kaba süzerek kenara bırakınız ![]() Geniş bir tavada tereyağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Midye içlerini pişirdiğiniz kalamarları, balık dilimlerini, karidesleri ve ceviz içlerini sosa ekleyip 8 - 10 dakika, karışımın bütün malzemesi iyice pişinceye kadar pişiriniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|